Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Merkele: Baltkrievijas protestētājus nedrīkst aizmirst

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien paziņoja, ka viņa ir "dziļi iespaidota" par Baltkrievijas protesta kustību, kas sākās pirms sešiem mēnešiem, norādot, ka protestētājus nedrīkst aizmirst.

"To, pie varas esošo, aprēķins bija, ka pasaule aizmirsīs šos drosmīgos cilvēkus. Mēs to nevaram pieļaut," pavēstīja Merkele, piebilstot, ka Baltkrievijas valdībai ir jāizbeidz vardarbība pret mierīgajiem demonstrantiem.

"Vācija un Eiropas Savienība turpinās saukt pie atbildības tos, kas ir atbildīgi par notiekošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā," sacīja Merkele, norādot, ka Aleksandram Lukašenko un viņa lokam ir jāciena izteiksmes brīvība.

Vācijas federālā valdība ir pieņēmusi rīcības plānu, vienkāršojot vīzu izsniegšanas procedūru Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem. Vīzu izsniegšana tiks atvieglota spīdzināšanas upuriem un citām personām, kam nepieciešama aizsardzība.

"Baltkrievu pilsoniskās sabiedrības rīcības plāns" arī paredz stipendiju izveidi un atbalstu neatkarīgajiem medijiem.

Lietuva un Polija jau ir atvieglojušas vīzu izsniegšanu Baltkrievijas opozīcijas aktīvistiem.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimst kopš 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Aleksandrs Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē