Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pāvests svētkos aicina uz mieru pasaules "karstajos punktos"

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks otrdien Ziemassvētku uzrunā pauda aicinājumu panākt mieru Sīrijā, Jemenā un citās konflikta zonās, kur šobrīd tiek pieredzētas pasaules smagākās humānās krīzes.

"Vēlot priecīgus Ziemassvētkus, es novēlu brālību. Brālību visu valstu un kultūru indivīdu starpā. Brālību dažādu ideju piekritēju starpā. Brālību dažādu reliģiju sekotāju starpā," tradicionālajā svētku uzrunā Urbi et Orbi Vatikānā Svētā Pētera laukumā sacīja pāvests.

Francisks pauda cerību, ka ar pamieru Jemenā tiks izbeigts konflikts, kas kopš 2015. gada prasījis 10 000 cilvēku dzīvību un kura dēļ 14 miljoni cilvēku ir uz bada sliekšņa.

"Manas domas pievēršas Jemenai cerībā, ka ar starptautiskās sabiedrības starpniecību panāktais pamiers varētu nest atvieglojumu visiem šiem bērniem un cilvēkiem, kurus ir nomocījis karš un bads," viņš sacīja.

Pāvests uzrunā minēja arī Sīriju.

"Lai starptautiskā sabiedrība strādā apņēmīgi politiska atrisinājuma labā, lai Sīrijas tauta, it īpaši tie, kas bijuši spiesti pamest savu zemi un meklēt glābiņu citur, var atgriezties, lai dzīvotu mierā savā valstī."

Francisks arī pauda cerību, ka atsākies izraēliešu un palestīniešu miera sarunas, "lai tiktu izbeigts konflikts, kas vairāk nekā 70 gadus plosījis zemi, kuru Tas Kungs izvēlējies, lai parādītu mīlestības seju".

Top komentāri

Liekulis aicina
L
uz mieru, bet atbalsta karu pret kanonisko Ukrainas Baznīcu.
Šis cilvēks ir
Š
sātana kalps?
trusis nejaukais
t
kaapeec feministes un identitaates un dzhenderisma ideologjiju atbalstoshie kreisie liberaalji neprotestee pret vaardu "braaliiba"? tas tachu ir klajsh seksisms, viirieshu dzimuma priekshrociiba utt.. piparkuuku viirinjus jau aizliedza.. tagad ir piparkuuku cilveki..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē