Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ratass: Igaunijā jau nākamnedēļ varētu runāt par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanu

Igaunijā jau nākamnedēļ varētu runāt par pakāpenisku jaunā koronavīrusa dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanu, piektdien paziņojis premjerministrs Jiri Ratass.

"Esam sasnieguši lūzuma punktu - pirmo reizi kopš epidēmijas sākuma jaunu inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā nedēļas laikā samazinājies," viņš raksta sociālajā vietnē Facebook. "Nākamnedēļ varam sākt runāt par pakāpenisku ierobežojumu atcelšanu."

Kā norādījis Ratass, Igaunijas valdības komisija piektdien apstiprinājusi septiņus kritērijus, pēc kuriem tiks vērtēta iespēja mīkstināt ārkārtējās situācijas režīmā noteiktos ierobežojumus.

Šie kritēriji ir inficējušos cilvēku skaits, slimnīcā ārstēto cilvēku skaits, intensīvās terapijas nodaļu noslodzes pakāpe, medicīniskās aprūpes pieejamība, sabiedrības gatavība ievērot ierobežojošos pasākumus, vispārējais ekonomikas stāvoklis un uzticēšanās veicināšanas pasākumu piemērošana.

"Jaunu inficēšanās gadījumu skaita samazināšanās apliecina, ka līdzšinējie ierobežojumi darbojas un mūsu visu kopīgie pūliņi nes augļus. Vienlaikus mums jāgūst pārliecība, ka šīs pārmaiņas ir ilgtspējīgas, tāpēc tuvākajā nākotnē šie pūliņi nedrīkstētu atslābt," uzsvēris Ratass.

Jau vēstīts, ka Igaunijas valdība 12.martā nolēma izsludināt valstī ārkārtējo situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatīšanos, norādot, ka tas būs spēkā līdz 1.maijam, ja vien valdība nenolems citādi. Aizliegti publiskie pasākumi, pārtrauktas mācības skolās, arodskolās un augstskolās. Slēgti muzeji un kinoteātri, kā arī noteikti citi ierobežojumi,

Pēc ziņām, ko piektdien sniedzis Igaunijas Veselības departaments, pagājušajā diennaktī valstī apstiprināti 25 jauni inficēšanās gadījumi un ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši divi cilvēki. Kopējais inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 1459, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 38. 129 pacienti ārstējas slimnīcās, un 11 no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Top komentāri

Rata Ass
R
Ak, pavasar, ak, pavasar, Tu visiem kovid beigas dar. Folrī, folrā, follrallalā, Tu visiem kovid beigas dar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē