Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tusks: ES ir maz laika migrācijas krīzes atrisināšanai

Eiropas Savienībai (ES) ir maz laika, lai pierādītu, ka tā spēj atrisināt migrācijas krīzi, vai arī tā riskē zaudēt radikālajiem antieiropeiskajiem, antiliberālajiem, autoritārajiem spēkiem, paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

"Likmes ir ļoti augstas. Un laika ir maz," norādījis Tusks vēstulē ES līderiem ar uzaicinājumu uz samitu Briselē šonedēļ.

Tusks ierosināja, lai ES līderi vienojas par trim iniciatīvām: migrantu centru izveidošanu ārpus Eiropas; speciāla budžeta izveidošanu cīņai ar nelegālo imigrāciju; sadarbības palielināšanu ar migrantu izcelsmes un tranzīta valstīm.

Eiropadomes prezidents uzsvēra, ka ES jāuzņemas pilna kontrole pār tās ārējām robežām, piebilstot, ka "cilvēki to vēlas ne tāpēc, ka pēkšņi būtu kļuvuši ksenofobiski," bet tāpēc, ka ikvienas politiskās struktūras mērķis ir aizsargāt tās teritoriju un robežas.

Top komentāri

no problem
n
Lai vienprātīgi atrisinātu imigrācijas problēmu, no eirofondiem ir steidzīgi jāpiešķir līdzekļi nožogojumu būvniecībai uz ES ārējās robežas pēc Ungārijas parauga, visi nelegālie imigranti jārepatriē, jāfinansē Ziemeļāfrikas valstu robežsardze, lai tā neļautu imigrantiem doties uz Eiropu.
RX
R
Ir jāsāk ar migrantu repatriācijām, un tas attiecas uz visiem migrantiem-kā arābiem, tā krieviem.
tovārišč
t
tusk , mācieties no ASV prezidenta Trampa !!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē