Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Motoru sports

VIDEO: Ātruma cilts pēta Ford un Ferrari leģendāro cīņu Lemānā

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz viesos ir rallija sacīkšu rīkotājs Raimonds Strokšs, kurš ļāvās atpūtai no autosporta un iemēģināja spēkus jaunā izaicinājumā – ceļojumā uz Nepālu. Tāpat raidījuma uzmanības centrā arī gada gaidītākā filma autosporta nozarē – Lemāna-66: Lielais izaicinājums.

VIDEO: Ātruma cilts izmēģina auto ar "nepareizu" stūri

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Pauls Timrots uz sarunu aicinājis Eiropas čempionu motokrosā Edvardu Bidzānu, kuram pēc skaistām šīgada uzvarām, nākamgad jāuzsāk cīņa vēl spēcīgāku konkurentu klasē. Tāpat raidījumā jauna rubrika Lasi instrukciju, kurā atbilstoši noteiktai instrukcijai raidījuma viesi tiek izaicināti paveikt dažādus piņķerīgus uzdevumus. Par rubrikas pionieri kļuvis TEDxRiga organizētājs Dāvis Plotnieks, kuram būs jātiek galā ar jocīgi vadāmu auto.

LMT Autosporta Akadēmija izsludina apmācību programmu rallija stūrmaņiem

LMT Autosporta Akadēmija (LMT AA) sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi (BKSB) atklāj Latvijas autosportā nebijušu apmācību programmu – seminārus rallija stūrmaņiem. Semināru mērķis ir palīdzēt autorallija ekipāžām un īpaši to stūrmaņiem padziļināti izprast autorallija specifiku un uzlabot praktiskās iemaņas virtuālajā simulatorā.

PČ rallijkrosā rīkotāji publicē kalendāru bez Latvijas posma

Pasaules čempionāta rallijkrosā rīkotāji trešdien publicējuši nākamās sezonas kalendāru, kurā pagaidām nav atrodams Latvijas posms, tomēr sacensības atkal tiks aizvadītas Portugālē un Vācijā, vēsta organizatoru mājaslapā pieejamā informācija.

Tramplīnā ievilkt elpu, lai izturētu visu sacīksti © DIENA

Septembra vidū debijas sezona pasaules čempionātā (PČ) prestižajā MXGP klasē beidzās Latvijas labākajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam. Pēc tam vēl bija starts Nāciju kausā Asenas trasē Nīderlandē, kur Latvijas izlases sastāvā tika izcīnīta vēl nebijusi augstā 8. vieta. PČ kopvērtējumā Pauls ieņēma 6. vietu, bet trīs posmos viņš izcīnījis vietu uz goda pjedestāla. "Domāju, ka, ņemot vērā to, kas notika pirms sezonas, un traumu pagājušā gada nogalē, kas traucēja sagatavoties sezonai, rezultātus savā pirmajā MXGP sacensību gadā varu uzskatīt par labiem," pēc atgriešanās Latvijā norādīja Jonass. Pagājušajā nedēļā intervijā Sporta Dienai Pauls plašāk pastāstīja par savu pirmo sezonu MXGP klasē un ieskicēja arī nākotnes ieceres.

VIDEO: Ātruma cilts ieskatās Rīgas Motormuzeja slēgtajos fondos(1)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījums devies pārgājienā uz ekskluzīvu, līdz šim publiskai apskatei nepieejamu vietu – Rīgas Motormuzeja slēgtajiem fondiem, kuros glabājas patiesi unikāli spēkrati. Savukārt jaunu auto pasaulē ielūkojies Ātruma cilts draugs Artūrs Virbulis, kurš sarīkojis divu 300 zirgspēku jaudīgo auto testa braucienu.

Ātruma cilts video: ASV mašīnbūves leģenda – 1976. gada Camaro

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots raidījuma rubrikā par unikāliem pagājušā gadsimta spēkratiem Bez ABS uz sarunu aicinājis youngtimer auto cienītāju Uģi Immeru. Uģis sev līdzi atvedis arī šarmanto 1976. gada Chevrolet Camaro – katra benzīngalvas bērnības kvēlāko sapni.