Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īpašums

Fliks: Pret Latviju airBaltic sakarā varētu vērsties Eiropas Komisija; arī pats tiesāsies(4)

Pēc bijušā airBaltic prezidenta un līdzīpašnieka Bertolta Flika domām airBaltic kompānijā ieguldīto valsts naudu Eiropas Komisija kvalificēs kā ES neatļautu valsts atbalstu un tas būs jāatmaksā, raksta Dienas Bizness.Līdzīgu likteni jau piedzīvojusi ungāru lidkompānija Malev, kuras bijušais vadītājs Martins Gauss tagad vada airBaltic - pēc ilgstošiem un milzīgiem zaudējumiem, kurus palielināja Eiropas Komisija atzinums, ka Ungārija aviokompāniju atbalstijusi nelikumīgi un atbalsts jāatmaksā, Malev darbību ir apturējusi.

Latvijas Valsts meži par miljonu pirks privātos mežus(2)

Tāpat kā lauksaimniecības zemes, arī meži Latvijā aizvien straujāk pāriet ārzemju investoru rokās. Valdība beidzot ir izvērtējusi, kādas sekas tam var būt nākotnē, un meklē mehānismus, kā šo procesu ja ne pārtraukt, tad vismaz ierobežot, ziņo Latvijas Televīzija.

Krastiņš: Latvenergo un Latvijas Valsts mežus droši var laist biržā © DIENA(35)

Valsts kapitālsabiedrību, kas nodarbojas ar reālu komercdarbību, pārvaldībā ir iestājusies stagnācija vai pat lejupslīde, un šo situāciju var risināt, uzņēmumus, piemēram, Latvenergo un Latvijas Valsts meži, kotējot biržā, biznesa portālam Nozare.lv norāda likvidācijas procesā esošās Tautas partijas politiķis, bijušais finanšu ministrs un Rīgas domnieks Edmunds Krastiņš.

Kadirova projekts: Jaunā Groznija starp kara drupām © DIENA(17)

Kopš Krievijas autonomajā Čečenijas reģionā valda autoritārais prezidents Ramzans Kadirovs, līdzīgi kā tas notiek arī Centrālāzijas valstīs, valsts galvaspilsēta sākusi atgādināt jaunceltnēm un zeltītiem pieminekļiem piebāztu pastkartīti.

Veriko netieši piederot Flikam © DIENA(3)

Advokāta vadītā SIA Veriko, kas tiesā prasīja nacionālās lidsabiedrības airBaltic privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas maksātnespēju, netieši pieder bijušajam airBaltic vadītājam Bertoltam Flikam, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.