Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +29 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Reklāmraksti

Reklāmraksts

Ja pazaudēta atslēga, jāreaģē ar vēsu prātu

Tas ir gandrīz kā ļaunākais murgs – saprast, ka no kabatas ir pazudušas atslēgas. Vai nu izkritušas, vai nozagtas, bieži nav laika par to domāt, jo steidzami ir jārisina problēma – kā iekļūt savā mājoklī vai automašīnā. Daudziem no mums ir pirmā doma – jāizsit logs un jāatver durvis no iekšpuses. Gandrīz nekad šādi drastiski risinājumi nav veiksmīgākie, jo, beigu beigās, slēdzene būs jāmaina tāpat.
Reklāmraksts

Apsveikums Roš Hašana svētkos

Cienījamie draugi! Pieņemiet manus siltākos un sirsnīgākos apsveikumus Jaunajā – ebreju kalendāra 5781. gadā! No visas sirds novēlu visiem Latvijas iedzīvotājiem un mūsu draugiem visā pasaulē saldu un laimīgu gadu. Un, protams, labu veselību un dzīvessparu, kas šodien ir īpaši svarīgi.
Reklāmraksts

Ārdurvis ir vissvarīgākā dzīvokļa drošības sastāvdaļa

Durvis dzīvoklim bieži ir vienīgā vieta, kur garnadži var cerēt iekļūt jūsu mājoklī. Ja jūsu durvis ir no koka, kamēr kaimiņiem ir uzstādītas lielas metāla durvis, zagļi noteikti izvēlēsies jūsu durvis kā pirmās, kuras mēģināt uzlauzt.
Reklāmraksts

Pie kā vērsties, lai nomainītu slēdzeni

Dzīvē ir daudz dažādas situācijas, kad var būt nepieciešama slēdzenes maiņa. Ikvienam no mums tas saistās ar lieku stresu, patērētu laiku un līdzekļiem. Tikai retais to māk izdarīt pats, tāpēc visbiežāk jāsauc meistars, kura dēļ ir jātērē vēl vairāk laika.
Reklāmraksts

Kāpēc izvēlēties koka logus savam mājoklim?

Koka logi ir senākie logu veidi, tieši tādēļ tie ir vieni no drošākajiem un uzticamākajiem logu veidiem. Mums visapkārt pastāv daudz mājokļi, kuru logu rāmji ir ielikti jau pirms vairāk kā 100 gadiem un šajā laikā ir tikuši tikai atjaunoti. Koka logi gandrīz vienmēr izskatīsies gaumīgāk kā citas alternatīvas. Cilvēki izvēlas koka logus ne tikai to estētiskās vērtības dēļ, bet arī dažādu praktisko ieguvumu dēļ.
Reklāmraksts

Kā pasargāt acis darbā ar datoru?

Līdz šim veiktie pētījumi par cilvēku aktivitāti ikdienā norāda, ka aptuveni trešajai daļai Latvijas iedzīvotāju ir mazkustīgs dzīvesveids. Visbiežāk tas saistīts ar sēdošu darbu, lielākoties – pie datora. Šāds dzīvesveids diemžēl ietekmē ne tikai mūsu orgānus un ārējo izskatu, bet arī redzi. Tajā pašā laikā daudziem no mums datora izmantošana ir neatņemama ikdienas daļa, piemēram, strādājot vai mācoties. Par to, kā pasargāt acis darbā ar datoru, lasi raksta turpinājumā.
Reklāmraksts

Kravu pārvadājumi pamazām atgūstas no Covid-19 ietekmes

2020. gadā pasaules ekonomika pieredzēja vēl nebijušu krīzi, kuru atšķirībā no daudzām iepriekš piedzīvotajām izraisīja nevis ekonomiski vai politiski procesi un notikumi, bet gan pagaidām medicīniski nekontrolējama vīrusa – Covid-19 pandēmija.
Reklāmraksts

Ekonomiskās vai LED spuldzes – ko izvēlēties?

Vēlaties uzlabot sava vispārējā apgaismojuma energoefektivitāti mājoklī? Jūs noteikti esat dzirdējis par ekonomiskajām un LED spuldzēm, taču, kādas ir to atšķirības un ko labāk izvēlēties? Šajā rakstā apskatīsim konkrēto spuldžu priekšrocības un trūkumus, lai saprastu, kurš variants būtu vispiemērotākais tieši Jūsu dzīvojamai platībai.
Reklāmraksts

Viss, kas jāzina par KASKO polisi

Apdrošinot savu auto, lielākais ieguvējs vienmēr būs pats autovadītājs, jo patiesībā drošība nav ne dārga, ne lēta – tā ir vienkārši nenovērtējama. Tomēr saprotams, ka katrs auto vadītājs vēlas iespēju robežās samazināt transportlīdzekļa izdevumus.
Reklāmraksts

Jaunais Apple iPhone SE – 2020. gada izlaidums

Tehnoloģiju uzņēmums Apple 2020. gada 15. aprīlī izlaida apgrozībā jaunu “veco” modeli jeb otrās paaudzes iPhone SE viedtālruni. Pirmais iPhone SE iznāca 2016. gadā un bija īpaši populārs ar savu zemo cenu, salīdzinot ar citām Apple viedierīcēm. Līdzīgi var teikt par jauno SE ierīci – cena ir iepriecinoša un telefona funkcijas arī. Par to, kas labs atrodams 2020. gada iPhone SE modelī, stāsta IT uzņēmums “Capital”.
Reklāmraksts

5 vērtīgi padomi jaunajiem autobraucējiem

Mūsdienās automašīnas ir aprīkotas ar neskaitāmām funkcijām un tehnoloģijām, kas braukšanas laikā novērš autovadītāja uzmanību. Statistika pierāda - viens no galvenajiem faktoriem, kuru dēļ visbiežāk notiek avārijas, ir mobilais tālrunis. Cilvēkiem, kas ar auto pārvietojas katru dienu, ar laiku izstrādājas profesionāla braucēja mehānismi un ātra reakcija, tādēļ īpaša piesardzība būtu jāievēro tiem, kas autovadītāja tiesības ieguvuši salīdzinoši nesen, nav droši par savām spējām un daudz ko vēl nav apguvuši. Lai padarītu ceļu satiksmi kaut nedaudz drošāku, esam apkopojuši 5 vērtīgus padomus jaunajiem autobraucējiem.
Reklāmraksts

Kvalitatīvs lamināts, parkets un vinils Jūsu mājoklim – kur to iegādāties?

Grīdas segumi mūsu mājoklī pilda vairākas nozīmīgas funkcijas, tai skaitā, protams, estētisko, papildinot interjera dizainu, kā arī rūpējas par telpu iemītnieku komfortu, kā ziemā, tā vasarā. Šobrīd tirgū ir pieejams ļoti plašs grīdas materiālu piedāvājums, to vidū arī pircēju iecienītas izvēles – dabiskais parkets, praktiskās vinila grīdas un demokrātiskais lamināts. Kas raksturīgs šiem segumiem un kur tos varat iegādāties par labu cenu, lasiet raksta turpinājumā.

Šauļos – ielu "zooloģiskais dārzs"

Šauļu plānos noteikti nav izveidot zooloģisko dārzu. Tāda plāna nekad arī nav bijis. No otras puses – pilsētā savā vaļā dzīvo daudz dzīvnieku. Divi zvēri rotā ģerboni, bet visā pilsētā pavisam izkaisīti vairāk nekā 20 ar dzīvniekiem saistīti akcenti.
Reklāmraksts

Četri iemesli, kādēļ SEO optimizācija ir joma, kurā ieguldīt COVID-19 laikā

Pandēmija ir nopietni satricinājusi daudzus biznesus, taču tā vietā, lai padotos, ir jāturpina cīnīties un pielāgoties esošajai situācijai. Pat tad, ja Tavs uzņēmums šobrīd ir ievērojami samazinājis darbības apjomu, vai pat pilnībā pārtraucis darbību, nedrīkst aizmirst par to, ka pareizi izmantoti mārketinga pakalpojumi, tai skaitā, uzlabota SEO stratēģija, var palīdzēt nekavējoties atgriezt biznesu uz pareizajām sliedēm pēc tam, kad vīrusa sekas būs mazinājušās.

Augusta beigās Šauļos – veseli četri festivāli

Šauļu naktis organizatori aicina plānot laiku un pēdējo augusta nedēļu naktis pavadīt Šauļos, kur notiks daudz pasākumu. Festivālam šogad jubileja – tas notiek desmito reizi. "Arī cilvēki ir noilgojušies pēc pasākumiem un bagātīgām kultūras norisēm pilsētā, tāpēc darām visu, lai būtu interesanti un droši," saka Šauļu naktis idejiskais vadītājs Remigijus Roķis.
Reklāmraksts

Lēta matrača iegāde var izrādīties dārgāka

Matrača izvēle ir lēmums, kas parasti jāpieņem tikai reizi vairākos gados. Ja iegādājas lētu matraci, bieži jārēķinās, ka iegādātā produkta dzīves ilgums var būt mazāks. Šāda likumsakarība novērojama ar visiem jauniem produktiem – automašīnām, drēbēm, celtniecības materiāliem utt. Tomēr ar matračiem ir papildus problēma. Lēti matrači ne vien ātrāk nolietojas un zaudē savas pozitīvās īpašības, tie arī ļoti bieži ir daudz sliktākas kvalitātes jau no paša sākuma.

Šauļi: unikāli muzeji, neparastas kurpes un tas, kas kaķus padara trakus!

Paceļot uz augšu skatienu pie kādas mājas Šauļu gājēju bulvārī, var pamanīt uz jumta ērti iekārtojušos melnu kaķu figūras. Kāpēc viņi tur ir? Ilgi nemaz nav jālauza galva, jo te taču atrodas aptieka Valerijonas (latv. valodā – baldriāns)! Aptieka šeit darbojas jau kopš 1870. gada. Tā ir viena no vecākajām aptiekām Lietuvā (Nosaukums Valerijonas tai dots 1992. gadā). Aptieka līdz mūsdienām glabā ļoti senas zāļu receptes, šeit plānots izveidot muzeju. Kamēr tas vēl tikai tiek veidots, visi Šauļu iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti paviesoties īpašajā gaisotnē, kas valda aptiekā, un patīkami pavadīt laiku!

Šauļi: muižnieciska greznība, brīnumi un īsta paradīze kārumniekiem!

Ko darīt Šauļos? Uzdevu sev tādu jautājumu, jo nedēļas nogalē vēlos nevis sēdēt mājās, bet kaut kur aizbraukt un patīkami pavadīt laiku. Kad ieraudzīju, kādi Šauļos ir apskates objekti, biju patiesi pārsteigts. Savos atradumos vēlos dalīties arī ar tevi, lasītāj! Esmu pārliecināts, ka pats gribēsi šurp atbraukt un jau zināsi, ko apskatīt Šauļos!
Reklāmraksts

Kāpēc nevajadzētu izmantot ziemas riepas vasaras sezonā?

Valstīs, kurās ir gan ziemas sezona, gan vasaras sezona, obligāta prasība ir riepu maiņa. Latvijā visām automašīnām ir jābūt aprīkotām ar ziemas riepām no 1. decembra līdz pat 1. martam. Tomēr jāpievērš uzmanība laikapstākļiem. Pēdējo gadu mainīgie laikasptākļi pierāda to, ka labāk jau ātrāk aprīkot savu automobili ar ziemas riepām. Tāpat arī vēlāk tās nomainīt pret vasaras riepām. Iespējams, ka ir arī tādi autovadītāji, kuri ar ziemas riepām brauc visu cauru gadu, tomēr tas nav ieteicams. Katrai sezonai ir piemērotas sava veida riepas. Katras no tām pilda savas funkcijas. Raksta turpinājumā uzzināsi, kāpēc nav ieteicams izmantot ziemas riepas vasaras sezonā.