Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Reklāmraksti

Reklāmraksts

Sociālais dialogs – kopīgas attīstības pamatā.

Latvijā jau daudzus gadus ierasta ir sadarbība jeb sociālais dialogs starp valdību un uzņēmēju sabiedriskajām organizācijām, tādējādi veicinot savstarpējo izpratni, kā arī saskaņojot valsts un privāto uzņēmēju skatījumu uz tautsaimniecības attīstības virzienu. Lai gan šīs sadarbības sekmes tiek dažādi vērtētas, svarīgi, ka šādas sarunas notiek vispār, tādējādi ļaujot vismaz savstarpēji izrunāt arī sāpīgās tēmas.
Reklāmraksts

Eksperts atbild – kādas ir būtiskākās akumulatora trimmera priekšrocības

Ierīces ar iekšdedzes dzinējiem jau ilgus gadus ir bijušas dārza un meža tehnikas standarts. Taču nu arvien biežāk par sevi liek manīt akumulatora ierīces, kas jaudas ziņā ir līdzvērtīgas ierīcēm ar iekšdedzes dzinējiem, taču ir vieglākas, nerada izmešus un ir ar zemāku trokšņu līmeni. Tādēļ šoreiz aicinājām uz sarunu tehnikas ekspertu Armandu Šatrovski, lai uzzinātu vairāk par to, kādas priekšrocības sniedz akumulatora trimmeri un kas vēl par tiem būtu jāzina pirms izvēles izdarīšanas.
Reklāmraksts

Daudzveidīgā tulkošanas pakalpojumu pasaule

Daiļliteratūra, dokumenti, audioieraksts, sociālo tīklu ieraksti, svētku uzruna… Kas vieno visus šos lietvārdus? Tie ir teksti, kurus var iztulkot. Atkarībā no teksta veida un formas – rakstiski vai mutiski – atšķiras tulkojuma veids. Tulkojumu pasaule ir plaša un interesanta. Par to, kādi ir tulkojumu veidi un iespējas, lasiet šajā rakstā!
Reklāmraksts

Kā parūpēties par ugunsdrošību mājās?

Lai mazinātu ugunsgrēka riskus, no 2020. gada 1. janvāra par obligātu prasību tika noteikts uzstādīt dūmu detektoru katrās mājās. Tomēr tas nenozīmē, ka visus piesardzības pasākumus varam uzticēt ierīcei. Par ugunsdrošību jārūpējas pašam katru dienu – jo īpaši šajā tumšajā laikā, kad bieži dedzinām sveces un kurinām krāsniņas.
Reklāmraksts

Jaunais iPhone 12 – kuru modeli izvēlēties?

Apple jaunākā iPhone sērija ir klāt, un tas paver lielākas izvēles iespējas ikvienam šī zīmola cienītājam. Un tomēr – plašais piedāvājuma klāsts var radīt arī nelielu apjukumu. Lai saprastu, kurš iPhone 12. sērijas modelis ir piemērots tieši tev, lasi rakstā, kas katrā no tiem ir īpašs!
Reklāmraksts

Ja meklējat pašus efektīvākos loģistikas risinājumus, izvēlieties uzticamus partnerus

Pateicoties straujajam e-komercijas pieaugumam pēdējā gada laikā, loģistikas vadība ir kļuvusi par nozīmīgu izaicinājumu daudziem uzņēmumiem. Straujais pasūtījumu skaita pieaugums mudina uzņēmējus meklēt efektīvākus risinājumus preču plūsmas pārvaldībai, kā arī atbildīgi izvēlēties ne tikai piegādātājus, bet arī loģistikas partnerus. Tātad, kad un kādus loģistikas pakalpojumus ir vērts izvēlēties, lai jūsu bizness darbotos efektīvi?
Reklāmraksts

Vanna kā praktiski lietojams mākslas darbs

Kopš 2019. gada sākuma Latvijā darbojas ekskluzīvu, īpaši dizainētu un aprīkotu vannu un vannas istabu aprīkojumu ražotne “Aquatica Plumbing Europe Ltd”, kuras ražojumi sastopami teju pusē pasaules valstu. Uzņēmums izveidots 2003. gadā Kanādā, un to dibinājis tolaik vēl Kanādā dzīvojušais latviešu uzņēmējs Jāzeps Burnšteins. Līdz ar uzņēmuma ražotnes izveides uzsākšanu Latvijā, nesen pārcēlās atpakaļ uz dzīvi dzimtenē. Šobrīd ikdienā vada visus ar vannu ražošanu un realizāciju saistītos procesus, kopā ar kolēģiem pastāvīgi radot jaunus vannu modeļus un dizainus.
Reklāmraksts

PlayStation 5 vai Xbox Series X – kuru izvēlēties?

Novembris bija nozīmīgs mēnesis tehnoloģiju, īpaši spēļu konsoļu cienītājiem, jo pasaulē, arī Latvijā, oficiāli iznāca jaunās spēļu konsoles - PlayStation 5 un Xbox Series X. Līdz ar jauno konsoļu izziņošanu sākās spraiga konkurentu cīņa par to, kura no konsolēm ir labāka, turklāt cīņa turpinās arī tagad.
Reklāmraksts

Naudas aizdevums vai uzkrājums - kad ko izvēlēties?

Daļa cilvēku neparedzētās situācijas risina ar uzkrājuma palīdzību, citi - izvēlas noformēt kredītu. Bet - kurš no risinājumiem ir pareizāks? Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes. Uzkrājuma izmantošana ilgtermiņā var būt drošāks risinājums, jo tad nav jādomā par kredīta savlaicīgu atmaksu un procentiem, savukārt steidzamās situācijās noformēt aizdevumu varētu šķist vienkāršāk
Reklāmraksts

5 interesanti fakti par krievu valodu

Šobrīd pasaulē ir ap 300 miljoniem krievu valodas pratēju, no kuriem dzimtā valoda tā ir aptuveni 164 miljoniem cilvēku, taču 114 miljoniem tā ir kā otrā valoda. Tas ir neaptverami liels skaitlis un pietiekami nozīmīgs, lai uzzinātu vairāk par šo slāvu valodu grupai piederīgo valodu.
Reklāmraksts

Serveris birojā vai hostings mākonī? Plusi un mīnusi

Uzsākot uzņēmējdarbību, mūsdienās visiem uzņēmējiem ir jāizvērtē, kā uzglabāt uzņēmuma datus – uz sava servera vai uzticēt to hostinga uzņēmumam tepat Latvijā vai ārvalstīs. Priekšrocības un mīnusi ir abām metodēm, atliek tikai izvēlēties piemērotāko tieši savām vajadzībām. Vairāk par serveriem un hostingiem stāsta IT uzņēmums “Capital”.
Reklāmraksts

Kā parūpēties par veselību ziemā?

Ziemas sezonā saules gaismas un siltuma trūkumu izjūtam jo īpaši – vai tas ir nedaudz nomāktāks garastāvoklis, lielāks nogurums vai nevēlēšanās doties spirdzinošā pastaigā. Tomēr skaidrs ir viens – rūpēties par sevi ziemā nepieciešams ar pavisam citu sparu. Turpini lasīt, lai noskaidrotu, kam pievērst uzmanību, rūpējoties par sevi ziemas laikā!
Reklāmraksts

Manuālā vai automātiskā pārnesumkārba – plusi un mīnusi

Manuālā vai automātiskā pārnesumkārba? Šis ir jautājums, par kuru autovadītāji diskutē jau ilgus gadus. Vienam labāk patīk manuālā pārnesumkārba, kamēr cits kategoriski atsakās braukt ar auto, kas aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu, dodot priekšroku automātiskajai pārnesumkārbai.
Reklāmraksts

6 pārsteidzoši padomi, kā izvēlēties rotaslietas ikdienai

Izvēlēties rotaslietas ikdienai var būt grūti. Dažkārt tā vien gribas šādas lietas saņemt dāvanā - un ne tādēļ, ka tās ir dārgas, bet gan tādēļ, ka piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ka grūti pašam izlemt, kas tad piestāvētu ikdienas tēlam. Izvērtējot savu stilu, izvēlēties pieskaņotas rotaslietas būs vienkāršāk. Turpinājumā 6 padomi, kas varētu palīdzēt.
Reklāmraksts

5 izcilas vietas ziemīgām pastaigām ģimenes lokā

Ziemīgas pastaigas svaigā gaisā ir viena no tām nodarbēm, kas palīdz noskaņot gan ķermeni, gan prātu ziemas saulgriežu vakara sagaidīšanai, kā arī pavadīt lielisku laiku kopā ar pašiem tuvākajiem ģimenes locekļiem. Lai gan šī gada noslēdzošais mēnesis ir iesācies ar pastiprinātiem ierobežojumiem koronavīrusa pandēmijas sakarā, Jūs vēl joprojām varat izbaudīt ziemīgo pastaigu burvību, ievērojot visus valstī noteiktos piesardzības pasākumus. Ja ideja par nelieliem kopā būšanas svētkiem ģimenes lokā svaiga gaisa apstākļos Jūs iepriecina, taču nevarat izlemt par piemērotākās pastaigu vietas izvēli, apsveriet šajā rakstā uzskaitītās lokācijas.
Reklāmraksts

Kam pievērst uzmanību, ja kredīts kļuvis par vajadzību, nevis vēlmi?

2020. gadā pasaulē notiekošais ir mainījis daudzus mūsu paradumus un plānus, tostarp palielinājis Latvijas iedzīvotāju vēlmi uzkrāt naudu un rīkoties ar to atbildīgāk. Privātpersonu noguldījumu apjoms pirmajos trīs ceturkšņos Latvijas bankās palielinājies par 5,3% līdz 9,87 miljardiem eiro. Savukārt nebanku kreditētāju izsniegto patēriņa kredītu apjoms 2020. gadā ievērojami krities (Finanšu nozares asociācijas, Patērētāju Tiesību Aizsardzības centra dati).
Reklāmraksts

Higiēnas aprīkojuma nomas un servisa pakalpojums zvana attālumā

Ikviena uzņēmuma ikdienu veido simtiem dažādu sīkumu, par kuriem ir jārūpējas. Tumšajā un aukstajā gadalaikā, kad cilvēki daudz vairāk uzturas telpās, ir īpaši svarīgi atcerēties par pienācīgu higiēnas līmeni un tīrības uzturēšanu.
Reklāmraksts

Budžeta vs Premium riepu klase: vai skopais maksā divreiz?

Brīdī, kad nepieciešamas jaunas riepas automašīnai, izvēles iespējas ir ļoti plašas – sākot ar pavisam lētām riepām no nezināma ražotāja un beidzot ar Premium klases ražotāju sortimentu. Vai ir vērts maksāt vairāk, izvēloties apavus automobilim? To lūkosim noskaidrot šajā rakstā.
Reklāmraksts

Akumulatora produktu sērija – ko izvēlēties savām mājām?

Akumulatora sērijas produkti iegūst arvien lielāku popularitāti lietotāju vidū, un ne velti – tiem ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar daudz ierastākajām iekšdedzes ierīcēm, kā arī – cenas kļūst arvien patīkamākas, savukārt jauda – arvien lielāka! Lasiet tālāk un uzziniet, kādi akumulatora sērijas produkti ir pieejami jūsu mājām un dārzam, lai dzīve būtu patiesi mūsdienīga un tik ērta, kā nekad iepriekš.