Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

12.starptautiskās mākslas uguņošanas sacensības Rīgā

Rīgā, 11.novembra krastmalā, 4.maijā norisinājās 12.starptautiskās mākslas uguņošanas sacensības. Tajās piedalījās komandas no Somijas, Lielbritānijas un Meksikas. Savukārt sacensību noslēgumā svētku uguņošanas priekšnesumu sniedza arī pašmāju mākslinieki.

Kur svinēt 4.maiju? Svētku pasākumu ceļvedis(11)

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 27. gadadienu un atklājot Latvijas valsts simtgades svinības, Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, kā arī cilvēkiem citās Latvijas pilsētās pieejams plašs svētku pasākumu klāsts.

Positivus festivāla komanda aicina pieteikties palīgus(1)

No šodienas, 3. maija, ir sākusies pieteikšanās Positivus festivāla palīgiem. Pasākuma rīkotāji aicina talkā aktīvus, atbildīgus un radošus jauniešus, kuri palīdzētu organizēt 11. Positivus festivālu, kas norisināsies no 14. līdz 16. jūlijam Salacgrīvā. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 31. maijam.

Pagaidām bez vīru kora, ar vakarkleitu skapī © DIENA(1)

Mana raksta četrkājainā varone vācu aitu šķirnes sune Norda rūpējas par mēnesi veciem kucēniem. Pie viņas pupiņiem saskaitu astoņus tusnīšus. Seši pašas bērni un divi Austrumeiropas aitu suņa un haskija jauktenīši, kuriem Norda aizstāj mirušo māti. Uz dīvāna klusi guļ trīs miniatūrie takši. Kad no darba pārnāk ģimenes galva, uzzinu, ka pagalmā voljēros mitinās arī seniori – divi haskiji un divi malamuti. Iespaidīgi – Evitas un Ingus Vītoliņu pārraudzībā pašlaik ir sešpadsmit suņu!

Koncentrēti par biznesu © DIENA

"Programmu veidojām tādu, kāda mums pašiem patiktu. Iespējams, tāpēc tai arī bija tāda atsaucība," nupat noslēgušos jauniešu biznesa izaugsmes programmu Izrāviens vērtē tās īstenotāja – Ogres 1. vidusskolas 11. klases skolniece Alīna Anete Birnika, kura to paveikusi kopā ar vienaudžu komandu. Programmā 15–19 gadu veci vidusskolēni trīs nedēļu garumā sacentās par 500 eiro lielu naudas balvu savas biznesa idejas realizēšanai, kā arī attīstīja uzņēmējdarbības prasmes un izpratni par biznesa būtību. Alīna atzīst, ka šāda veida iespēju – īsā laikā fokusēti aptvert biznesa esenci saistībā ar vēl visai "zaļām" biznesa idejām – skolēniem Latvijā ir visai maz. Ir Junior Achievement Latvija skolēnu mācību uzņēmumu programma, taču dalība tajā ir ilga, biznesa inkubatori vairāk tēmēti uz studentiem, savukārt no līdzīgiem īsa un intensīva formāta projektiem jauniešu biznesa stimulēšanai Izrāviens šajā mācību gadā, šķiet, sanācis visplašākais.

Jumts elektrības ieguvei © DIENA(23)

Vasarnīcas, dārza mājas vai ēkas lauku īpašumos arvien biežāk saimnieki izvēlas aprīkot ar saules baterijām. Šie paneļi, ko novieto uz jumta, nebojā skatu un spēj saražot alternatīvas elektrības daudzumu kā papildu enerģijas avotu vai sniedz iespēju tikt pie gaismas tur, kur cita elektrība kaut kādu iemeslu dēļ nav pieejama.

Aicina pieteikties ēdinātājus tirdzniecībai Positivus festivālā

Ik gadu Positivus festivālā trīs dienu garumā var baudīt ne vien labu mūziku, bet arī garšīgu un daudzveidīgu ēdienu, ko festivāla apmeklētāji atzinuši par vienu no labākajiem, kāds pieejams brīvdabas pasākumos. Arī šovasar Positivus organizatori apmeklētājiem piedāvās vairākas ēdināšanas zonas un, sākot no šodienas līdz pat 19. maijam, aicina pieteikties ēdinātājus, kuri vēlas palutināt festivāla apmeklētājus ar garšu daudzveidību, informē Positivus komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.