Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātris

Pasniegs Latvijas komēdijas balvas Grābeklis

Piektdien, 6. janvārī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī notiks komiķu apvienības Comedy Latvia rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balvas Grābeklis pasniegšanas ceremonija, informēja pasākuma vadītājs Edgars Žukovskis.

2022. gads teātrī. Solidaritātes sezona © DIENA

Kāds ir bijis 2022. gads kultūrā? Kāda nozīme tai ir bijusi kara apstākļos? KDi autori dalās iespaidos par svarīgākajiem notikumiem un parādībām teātrī, mūzikā, literatūrā, kino, vizuālajā mākslā un arhitektūrā


Foto: Dailes teātrī tapis Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedums

Dailes teātris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ielūdz uz īpašu Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedumu ar Dailes teātra aktieru, kora Kamēr... un publikas iemīļotu solistu piedalīšanos, informēja Dailes teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa

Liepājas teātrī Matīsa Budovska režijā top iestudējums Dziesmu svētki

Liepājas teātrī jau vairāk nekā mēnesi strādā režisors Matīss Budovskis, iestudējot Rasas Bugavičutes-Pēces lugu Dziesmu svētki. Šī ir jaunā režisora debija profesionālajā teātrī, lai arī liepājniekiem viņš pazīstams kā Elmāra Seņkova asistents izrādēs Šekspīrs un Grimmi, kurai viņš veidojis arī dramatizējumu.

Rīgas cirkā sākas Ziemassvētku izrādes

Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā atsākusies izrāžu programma – līdz ar izrādi Ziemassvētku putekļi nupat rekonstruētajā cirka arēnā atkal iespējams apmeklēt cirka un teātra iestudējumus, kā arī citus notikumus, informēja _Rīgas cirka_komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Latvijas Televīzijā pirmizrādīs dokumentālo filmu par aktieri Hariju Liepiņu

Šodien, 15. decembrī, aktierim Harijam Liepiņam (1927–1998) apritētu 95 gadi. Godinot aktiera jubilejas gadu, Latvijas Televīzija (LTV) 2023. gada 4. janvārī pulksten 21.20 LTV1 pirmizrādīs dokumentālo filmu Skaidrība. Vienkāršība. Kaislība. Harijs Liepiņš (2022), režisors Guntis Lēmanis, scenārija autore Ilze Strenga.

Iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis ziemas numurs

Neilgi pirms Ziemassvētkiem iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis ceturtais jeb ziemas numurs. Tajā kā ik gadu apkopota un publicēta plaša teātra notikumu hronika – izrādes, gada laikā iznākušās teātrim veltītās grāmatas, Spēlmaņu nakts laureāti un piemiņas vārdi aizgājušajiem. Īpašs Reiņa Dzudzilo veltījums Skolotājam Andrim Freibergam šoreiz redzams arī uz žurnāla aizmugurējā vāka. Savukārt uz pirmā – Kaspars Znotiņš Džordana Pītersona lomā izrādē Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis.

Mārtiņš Vilsons aicina uz dzejas izrādēm Ziemeļnieks

Jāņa Ziemeļnieka 125 jubilejas gadā Mārtiņš Vilsons aicina uz dzejas izrādēm Ziemeļnieks, kas notiks Rīgā, Āgenskalna tirgus otrajā stāvā 13., 20., 26., 30.decembrī, 5., 6., 10., 31. janvārī, Vilsonu verandā Upesgrīvā 17.decembrī, kā arī KuKul ceptuvē Engurē, Maize & Māksla telpā 25. decembrī.