Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Teātris

Foto: Pirmizrādi piedzīvojis Dmitrija Petrenko iestudējums Suņa sirds

Ceturtdien, 24. novembrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī uz Lielās skatuves pirmizrādi piedzīvoja izrāde Suņa sirds pēc Mihaila Bulgakova garstāsta ar tādu pašu nosaukumu Aleksandra Zapoļa dramatizējumā. Šis ir pirmais režisora Dmitrija Petrenko estudējums Čehova teātrī.

Spēlmaņu naktī triumfē iestudējums Rotkho un režisors Lukašs Tvarkovskis

Šogad teātra balvu pasniegšanas ceremonijā Spēlmaņu naktī triumfēja iestudējums Rotkho, uzvarot kategorijā Gada lielās formas izrāde, savukārt iestudējuma režisors Lukašs Tvarkovskis plūca uzvaras laurus kategorijā Gada režisors, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Liepājas teātrī iestudēta izrāde Puika, kurš neticēja Ziemassvētkiem

Piektdien, 25. novembrī, 18.00 un sestdien, 26. novembrī, plkst. 12.00 Liepājas Leļļu teātrī norisināsies Leldes Kaupužas Ziemassvētku izrādes Puika, kurš neticēja Ziemassvētkiem pirmizrāde, savukārt 27. novembrī plkst. 12.00 pirmizrādi piedzīvos izrāde Olafa Ziemassvētki atjaunotā versija.

Top jauna Ērika Vilsona monoizrāde Hamlets

Patlaban notiek monoizrādes Hamlets sagatavošanas process. Šī būs jau trešā Kultūras attīstības biedrības Tapala lapa veidotā monoizrāde jauniešiem, kuras tapšanā kā režisors un dramaturgs sadarbojas tēvs un dēls – Ēriks un Roberts Vilsoni. Jaunās monoizrādes pirmizrāde paredzēta nākamā gada sākumā.

Liepājas Radio teātris sācis trešo sezonu

Liepājas Radio teātra trešajai sezonai izvēlēts Sabīnes Košeļevas romāns Rīga–Maskava, kura audiopirmizrāde trīs turpinājumos paredzēta Latvijas Radio ēterā 2023. gada februārī. Darbs pie ieraksta Liepājas teātra studijā, strādājot skaņu meistariem – Mildai Ziemanei un Ģirtam Siliņam, jau sācies un ilgs vairākus mēnešus.

Ģertrūdes ielas teātrī viesosies Tartu Jaunā teātra izrāde

Ģertrūdes ielas teātrī 14. un 15. decembrī viesosies izrāde no Tartu Jaunā teātra. Iestudējums LOOD Renātes Kērdas (Renate Keerd) režijā būs skatāms igauņu valodā ar subtitriem angļu (14. decembrī) un latviešu valodā (15. decembrī), informēja teātra pārstāvji.

Visskumjākā ēzelīša draiskās acis. Velta Skurstene (19.12.1930.–12.11.2022.)

Cik paradoksāli – lai arī mūžam noskumušais ēzelītis Ī-ā no 1967. gadā Valsts Jaunatnes teātrī iestudētās izrādes Lācītis Pūks un viņa draugi ir aktrises Veltas Skurstenes mīļākā loma un arī daudzi, kuriem Velta Skurstene līdzās Verai Singajevskai, Antai Krūmiņai un Tamārai Soboļevai ir viena no mīļākajām bērnības balsīm, dzīvē ēzelīša grūtsirdība aktrisei nebija pielipusi ne druskas.

Mākslīgas patiesības īstenas laimes vārdā. Iestudēta izrāde SIA Ģimenes romāns © DIENA

Vai kādreiz esi gribējis, kaut varētu izvēlēties, kā pret tevi izturas un kā runā mīļotais, ģimene, draugs vai priekšnieks? Ir taču brīži, kad vajag, lai kāds uzmundrina. Neviena tāda nav? Jādodas uz Japānu, jo tur ir kāds neparasts uzņēmums, kura darbības mērķis ir mazināt XXI gs. izplatītāko saslimšanu, kas nepazīst nedz ģeogrāfisku robežu, nedz kultūru atšķirību, – vientulību. Nē, tā nav psihoterapija, bet… Kas tas ir? Par to – Valmieras teātra iestudējums SIA Ģimenes romāns.

Foto: Pirmizrādi piedzīvojis baleta jauniestudējums Serenāde. Carmina Burana

Latvijas Nacionālā baleta simtgades mēnesi uzsākot, 5. novembrī pirmizrādi piedzīvoja iestudējums Serenāde. Carmina Burana. Balets Serenāde ir Latvijas skatītāju pirmā iepazīšanās ar izcilā 20. gadsimta horeogrāfa Džodža Balančina daiļradi, savukārt Carmina Burana ir atkalsatikšanās ar mūsdienu horeogrāfu Edvardu Klugu. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, diriģents – Kaspars Ādamsons.

Latvijas Televīzijā ar sešpadsmit izrādēm atgriezīsies Teātris.zip

No 12. novembra Latvijas Televīzijā (LTV) ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ciklā Teātris.zip skatītāji sestdienās un 23., 30. decembrī – piektdienās – atkal varēs vērot jaunus Latvijas teātru iestudējumus. Šogad novembrī un decembrī, bet nākamgad februārī un martā gaidāmi kopā 16 izrāžu demonstrējumi.

Sācies Spēlmaņu nakts 2021/2022 skatītāju balsojums

LSM.lv sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību un Latvijas teātriem aicina piedalīties Spēlmaņu nakts skatītāju simpātijas balsojumā un izdarīt savu izvēli par 2021./2022. gada sezonas labāko izrādi, aktieri un aktrisi.