Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Teātris

Par sociuma važām un mūzikas dabu. Dailes teātra sezonu sāk kostīmdrāma Farinelli un karalis © DIENA

"Izrāde Farinelli un karalis ir par duālo cilvēka dabu, par sociumu un par dabiskumu. Par to, ka viens cilvēks, šajā gadījumā karalis, vēlas izrauties no savas sociālās lomas, kas viņam uzlikta. Viņš vēlas būt tuvāk dabai, saplūst ar to, bet sociums neļauj, neļauj cilvēkam būt viņam pašam. Cilvēki apkārt gaida no karaļa, lai viņš atbilstu šim titulam, viņš nedrīkst būt savādāks," aktrise Rēzija Kalniņa stāsta par Dailes teātrī iestudēto mūsdienu britu autores Klēras van Kampenas lugu.

VNĪ sola pagaidu risinājumu Valmieras drāmas teātrim

Patlaban ir atrastas papildu pagaidu mēģinājumu telpas Valmieras drāmas teātra vajadzībām, šīs un nākamās nedēļas laikā tiks rasti pagaidu risinājumi siltuma nodrošināšanai un meklētas iespējas, kā nodrošināt teātra darbības nepārtrauktību arī ziemas sezonā, informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Izrādes, kāzas, mīti, filmas. Oktobrī notiks skatuves un audiovizuālās mākslas festivāls Patriarha rudens

No 1. līdz 8. oktobrim norisināsies trīspadsmitais Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) skatuves un audiovizuālās mākslas festivāls Patriarha rudens, kas skatītājiem sniegs plašu LKA bakalaura, maģistrantūras un doktorantūras studentu darbu retrospektīvu. Festivāla fokusā šogad vairākas neparastas un provokatīvas norises, kas atbilst 13. – velna duča – festivāla norises gadam. Tas mudinājis sadarbībā ar mākslinieku Daini Rudeni jeb Rudens Stencil aktualizēt arī festivāla logo.

Puntulis: Strīds starp VNĪ un būvnieku apdraud Valmieras teātra darbu

Ieilgušie strīdi starp Valmieras teātra ēkas īpašnieku un pārbūves projekta virzītāju VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) un būvnieku apdraud teātra darbu šo un iespējams arī nākamo sezonu, atzīst kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), norādot, ka situācija šobrīd ir kritiska.

Festivālu Homo Novus noslēdz pusaudžu veidota programma

Starptautiskā jaunā teātra festivāla Homo Novus ietvaros šogad paredzēta atsevišķa jauno kuratoru-pusaudžu veidota programma Apvērsums. Plašo programmu, kurā visi notikumi ir bez maksas, skatītāji varēs apmeklēt piektdien un sestdien, 9. un 10. septembrī, jaunajā kultūrvietā MAZE – Brīvības ielā 109, Rīgā (ieeja no Palīdzības ielas).

Kalnciema kvartālā norisināsies Nacionālā teātra diena

Sestdien, 10. septembrī, plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā norisināsies Nacionālā teātra diena. Tirgus laikā kopā ar Latvijas Nacionālo teātri tiks atklāta teātra sezona – Agnese Budovska, Madara Botmane un citi aktieri priecēs ar muzikāliem priekšnesumiem, par īpašu cenu varēs iegādāties biļetes, kā arī piedalīties konkursos un laimēt balvas.