Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā

FOTO: Rīgas dāvātie ģeneratori un siltuma pūtēji sāk ceļu uz Kijivu

Otrdien, 6.decembrī, plkst. 12.30 ceļu uz Kijivu sāka Rīgas dāvātie 115 ģeneratori un 100 siltuma pūtēji. Pavadīt iekārtu transportēšanu bija ieradies Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, ar kuras pārstāvētās organizācijas iesaisti un palīdzību krava tiek nogādāta Ukrainā.

Rīgā prognozē atkalu; ietves un brauktuves var būt slidenas

Laikapstākļu prognoze 6. decembra rītā liecina, ka pēcpusdienā Rīgā varētu būt gaidāms sasalstošs lietus jeb atkala. Ietvju un brauktuvju uzturētāji ir gatavi veikt uzturēšanas darbus atbilstoši laikapstākļiem, informē pašvaldība.

Divkāršojies šogad Rīgā iesniegto būvprojektu skaits

Šogad Rīgā divkāršojies iesniegto būvprojektu skaits, turklāt normatīvajos aktos noteikto termiņu dēļ otrajā pusgadā strauji pieaugusi interese par jau izdotu būvatļauju termiņa pagarināšanu, liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta (PAD) apkopotā informācija.

Līdz šim lielākais darījums Rīgas ostā – investīcijas Spilves saules parkā

22. novembrī ar veiksmīgu rezultātu noslēdzās Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotā izsole par teritorijas nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās. Atklātā izsolē piedalījās trīs starptautiskas kompānijas, un sīvā konkurencē pēc 92 veiktiem vairāksolījumiem par tās uzvarētāju atzīts Lietuvas saules parku attīstītājs UAB Saules Graža. Izsoles uzvarētājam pēc līguma noslēgšanas ar Rīgas brīvostu turpmāko piecu gadu laikā būs jāveic saules parka un sadales infrastruktūras attīstība. Kopējās investīcijas parka izveidei pēc Rīgas brīvostas pārvaldes aplēsēm pārsniegs 90 miljonus eiro.

Rīgā aizliedz atrasties uz ūdenstilpju ledus

Iedzīvotājiem no ceturtdienas, 24.novembra aizliegts atrasties uz Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus, paredz Rīgas pašvaldības izpilddirektora izdotais rīkojums, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

FOTO: Rīgas galvenās Ziemassvētku egles šogad izraudzītas Olaines apkārtnē

Pirmdien, 21.novembrī, savu jomu profesionāļi – Rīgas mērs Mārtiņš Staķis kopā ar Rīgas Mežu un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža fakultātes (MF) vadību un speciālistiem izraudzīja divas galvenās Rīgas Ziemassvētku egles. Tās Adventes laikā un svētkos rotās Doma laukumu un Rātslaukumu, informē pašvaldība.

Pagarina reģistrāciju jaunajos Rīgas pašvaldības bērnudārzos

Reaģējot uz valsts pārvaldes portāla "Latvija.lv" e-pakalpojuma "Bērna reģistrācija pirmsskolas iestāžu rindā" periodiskiem darbības traucējumiem, līdz svētdienai, 27.novembrim, ir pagarināta bērnu pieteikšana Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē "Ozoliņš" un "Dzīpariņš", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.