Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā

Rīgu plāno iekļaut vairākos luksusa klases pasaules kruīza maršrutos

Pasaules kruīza tūrisma industrija turpina atgūšanos pēc gandrīz divu gadu pandēmijas izraisītās dīkstāves, un tiek sagaidīts, ka šogad kruīza kuģu pasažieru skaits pasaulē pārsniegs 30 miljonus, līdz 2028. gadam pasaules kruīzu kuģu floti papildinot ar vēl 66 jauniem kruīza kuģiem.

Nedēļas nogalē slēgs satiksmi Lāčplēša un Satekles ielā

Saistībā ar ceļu satiksmes tehnisko līdzekļu uzstādīšanu būvdarbu veikšanai Lāčplēša ielā un Satekles ielā 1. aprīlī no plkst. 8.00 līdz plkst. 20.00 slēgs transportlīdzekļu satiksmi Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai, informē Rīgas domē.

FOTO: Rīgas pils kādreizējā ēdamzāle - Remteris atgūst vēsturisko veidolu

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) īstenotajā Rīgas pils senākās (kastelas) daļas restaurācijas un pārbūves projektā ir pabeigti kādreizējās pils ēdamzāles - Remtera vēsturiskā plašuma atjaunošanas darbi un starpstāvu pārseguma izņemšana, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Pērn Rīgas ostā visvairāk krautas mežsaimniecības kravas

Saskaņā ar Rīgas brīvostas pārvaldes datiem, mežsaimniecības un kokrūpniecības kravas arī pērn bijusi lielākā kravu grupa Rīgas ostā, ko krauj 15 stividorkompāniju termināļos. 2022. gadā pārkrautie 5,5 miljoni tonnu koksnes produktu veidoja 23% no kopējā ostas kravu apgrozījuma.

Roņu dienas Rīgas zoodārzā

Laikā, kad Baltijas jūras piekrastē var sastapt baltus, pūkainus kunkulīšus – roņu mazuļus –, Rīgas zoodārzs rīko ikgadējās Roņu dienas, aicinot apmeklētājus ne vien uzzināt vairāk par šiem Baltijas jūras zīdītājiem, bet arī radoši izpausties.