Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgā

Samazinās atļauto braukšanas ātrumu uz Dienvidu tilta

No 17.novembra līdz nākamā gada pavasarim uz Dienvidu tilta tiks samazināts atļautais braukšanas ātrums no 70 kilometriem stundā (km/h) uz 50 km/h, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika.

Rīgā trešo dienu pēc kārtas pārspēts siltuma rekords

Mārtiņdienā Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +11,7 grādiem, par 0,6 grādiem pārspējot līdzšinējo 10.novembra siltuma rekordu, kas bija reģistrēts 2008.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

FOTO: Uzlabo burāšanas infrastruktūru Rīgā

Lai stiprinātu burāšanas sporta un tūrisma nozares attīstību, kopš 2014. gada Rīgas brīvostas pārvalde sadarbībā ar Rīgas pilsētā esošajām jahtu ostām īsteno dažādus jahtu ostu infrastruktūras uzlabošanas projektus.

Rīgā jauni kruīzu rekordi © DIENA

Šogad Rīgas ostā uzstādīti vairāki jauni kruīza kuģu sezonas rekordi, liecina Rīgas brīvostas pārvaldes apkopotā statistika. Aktīvā kruīza sezona Rīgā šogad ilga 175 dienas – tā sākās 12. aprīlī un noslēdzās 3. oktobrī.

FOTO: Skanstes City ieguldīs 3,4 miljonus eiro energoefektivitātē, CO2 samazināšanā un "kabatas" parka izveidē

Biroju centra Skanstes City ieguldījumu apjoms energoefektivitātē un CO2 samazināšanā laika periodā no 2021. gada līdz 2023. gadam būs 3,4 miljoni eiro. Tas ietver lielāko saules paneļu elektrostacijas uzstādīšanu uz jumta Latvijā, e-auto uzlādes parku, divu ēku pilnīgu renovāciju un iekšpagalma autostāvvietas pilnīgu pārprojektēšanu ārpus Skanstes City teritorijas, tā vietā radot teritoriju “kabatas parkam” un brīvdabas pasākumu telpai. Uzlabojot energoefektivitāti, katru gadu Skanstes City kopumā samazinās vairāk nekā 400 tonnu CO2 emisiju.

Ar #biovaig izmēģina jaunu bioatkritumu šķirošanas pieeju Rīgā

Sekojot citu valstu pieredzei veiksmīgā atkritumu šķirošanā, Latvijā uzsāk pilotprojektu, lai izmēģinātu jaunu bioatkritumu šķirošanas pieeju. Tā ietvaros plānots izpētīt iedzīvotāju bioatkritumu šķirošanas paradumus, kā arī piedāvāt alternatīvu metodi, lai veicinātu šķirošanu. Sākot ar oktobra vidu vairākās SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) mājās klienti saņem speciālu bioatkritumu šķirošanas komplektu, kurā ietilpst to šķirošanai paredzēts konteiners un bionoārdāmie maisiņi, kas šķirošanu ikdienā padara ērtāku. Projektā piedalās ap 4000 rīdzinieku vairākos Rīgas mikrorajonos. Pilotprojekta ietvaros būtiski pārbaudīt, vai šie maisiņi veicina šķirotu bioatkritumu apjoma palielināšanos un to kvalitātes uzlabošanos.

Medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu A1 līmenī

Medicīnas māsa Jūlija no Ukrainas Rīgas 1.slimnīcā sāka strādāt šā gada 27. maijā, bet jau 6.oktobrī viņa veiksmīgi nokārtojusi Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi, kas nepieciešama profesionālo pienākumu veikšanai. Jūlija turpina mācīties, bet nupat saņēma sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni, informē slimnīca.