Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgā

Medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu A1 līmenī

Medicīnas māsa Jūlija no Ukrainas Rīgas 1.slimnīcā sāka strādāt šā gada 27. maijā, bet jau 6.oktobrī viņa veiksmīgi nokārtojusi Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi, kas nepieciešama profesionālo pienākumu veikšanai. Jūlija turpina mācīties, bet nupat saņēma sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni, informē slimnīca.

Staķis ar Eiropas Komisijas prezidenti pārrunājis atbalsta sniegšanu Ukrainai

Šonedēļ Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) kopā ar Florences, Kijivas, Gdaņskas un Lionas mēriem Briselē tikās ar Eiropas Komisijas prezidenti Urzulu fon der Leienu, lai pārrunātu Eiropas pilsētu un Eiropas Savienības (ES) sadarbību Ukrainas atjaunošanā, kā arī pašreizējās enerģijas krīzes laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

FOTO: Atklāts jaunizbūvētais veloceļš no Rīgas centra līdz Ziepniekkalnam

Piektdien, 14. oktobrī, Rīgas domes pārstāvji svinīgi atklāja jaunizbūvēto veloceļu Centrs - Ziepniekkalns. Veloceļa būvniecība tika uzsākta pērnā gada rudenī. Projekta ietvaros izbūvēts no gājējiem un autosatiksmes atdalīts veloceļš, veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi, kā arī iestādīti aptuveni 400 jauni košumkrūmu stādi. Veloceliņa kopgarums ir nepilni seši kilometri, informē pašvaldība.

Resursu taupīšanai LU samazinās temperatūru telpās un īslaicīgi pāries uz attālinātām studijām

Lai taupītu energoresursus, Latvijas Universitātē (LU) pakāpeniski spēkā stāsies vairāki energotaupības pasākumi, tai skaitā attālinātās mācības, sesiju norise tikai noteiktās ēkās un vēdināšanas un gaisa mitrināšanas iekārtu darbības samazināšana, aģentūru LETA informēja LU Komunikācijas departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs svinēs 110 gadu jubileju

Piektdien Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs atzīmē 110 gadu jubileju kopš tā vārti ir atvērti sabiedrībai. Šo gadu laikā Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir kļuvis par Latvijā populārāko zinātnes, izglītības un atpūtas galamērķi viesiem no Latvijas, Baltijas un Skandināvijas, kā arī no citām pasaules daļām. 2022. gada aizvadītajos mēnešos esam sasnieguši līdz šim augstāko apmeklējumu Latvijas atjaunotās neatkarības laikā, pulcējot 346330 viesu.

Rīgā notiek starptautiska konference par izaicinājumiem beramkravu sektorā

Šonedēļ, 11.-12. oktobrī, Rīgas brīvostas pārvaldē norisinās starptautiska konference Bulk Terminals Riga 2022. Ikgadējo konferenci organizē Beramkravu termināļu operatoru asociācija (Association of Bulk Terminal Operators (ABTO)), kas Rīgā norisināsies sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi. Kā uzsver konferences organizatori – šī ir pirmā iespēja kopš 2019. gada visiem, kas saistīti ar beramkravu transportēšanu, glabāšanu, pārkraušanu un apstrādi, atkal satikties klātienē un apspriest nozarei svarīgus jautājumus.