Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

Sāk būvēt gājēju un velosipēdistu tiltu pār Kīleveina grāvi

Sākti gājēju un velosipēdistu tilta pār Kīleveina grāvi būvdarbi. Tilts savienos Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā, veicinot apkaimes funkcionālo un ilgtspējīgu pilsētvides attīstību.

Rīgas ostā būtiski pieaudzis pārkrauto konteinerkravu apjoms

Rīgas ostā aizvadītajā gadā, salīdzinot ar 2021. gadu, par 10% pieaudzis pārkrauto konteinerkravu apjoms, turklāt ostas lielākā konteineru stividorkompānija Baltic Container Terminal (BCT) 2022. gadā ir sasniegusi rekordaugstu kravu apgrozījuma rādītāju, par 16% pārsniedzot 2021. gadā iespēto.

Mežaparkā izcirtīs bīstamās papeles

Mežaparkā tiks izzāģētas bīstamās papeles, tāpēc būs nožogota teritorija darbu apkārtnē, informēja SIA Rīgas meži komunikācijas pārstāve Ieva Bērziņa.

FOTO: Veikta koku pārstādīšana vietā, kur plānots būvēt Rīgas panorāmas ratu

Jau šogad Pārdaugavas siluetu papildinās jauns akcents – Rīgas panorāmas rats, ko īsteno Latvijas uzņēmums SIA RPR Operators. Tas ir nozīmīgs projekts Daugavas kreisā krasta attīstībai, atjaunojot vēsturisko Uzvaras parka infrastruktūru teritorijā starp Raņķa dambi un Slokas ielu, kā arī uzstādot jaunu tūrisma un izklaides objektu. Sagatavojot teritoriju labiekārtošanai, šobrīd ir veikta unikāla divu dižskābaržu (Fagus sylvatica) pārstādīšana, lai saglabātu šos kokus parka teritorijā.

Rīgā aizliedz atrasties uz ūdenstilpju ledus

No šodienas Rīgā aizliegts atrasties uz pašvaldības teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Nākamnedēļ Āgenskalna tirgū atvērs Latvijā pirmo pārtikas pakomātu

Nākamnedēļ piegādes platforma SIA IziPizi Āgenskalna tirgū atvērs Latvijā pirmo pārtikas pakomātu, kas vienlaikus darbosies kā pašapkalpošanās zemnieku produktu veikals un būs nodrošināts ar ēdiena glabāšanai piemērotu termorežīmu, informēja Āgenskalna tirgus projektu vadītāja Darja Trizna.

Precizēts, kur Rīgā drīkst atrasties uz ūdenstilpju ledus

No 11. janvāra precizēts to Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju saraksts, uz kuru ledus drīkst atrasties. Saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem, atrasties uz ledus daudzviet ir bīstami, un iedzīvotāji paši aicināti rūpēties par savu drošību un izvērtēt nepieciešamību kāpt uz ūdenstilpju ledus, informē pašvaldībā.

Rīgas osta stiprina Latvijas un sabiedroto militārās mobilitātes kapacitāti

Aizvadītā gada nogalē Eiropas Komisija ir apstiprinājusi līdzfinansējumu diviem Rīgas brīvostas projektiem, paredzot nozīmīgas investīcijas ostas transporta infrastruktūrā, kas veicinās ne tikai ostas komerciālo darbību, bet vienlaikus palīdzēs pilnveidot Latvijas un sabiedroto militāro mobilitāti un valsts aizsardzības funkcijas. Apstiprinātie projekti ietvers gan ostas piestātņu infrastruktūras pilnveidošanu, gan pievadceļu pārbūvi un uzlabošanu, gan dzelzceļa infrastruktūras pārbūvi, gan arī ostas tehniskās flotes papildinājumu ar jaunu un daudzfunkcionālu transporta vienību.