Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

Rīgā streikos 6000 darbinieku no 184 izglītības iestādēm

Rīgā streikos 6000 darbinieku no 184 izglītības iestādēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domē. Ņemot vērā, ka streika dalībnieku skaits dažādās iestādēs atšķiras un turpinās pieteikšanās streikam, skolās un bērnudārzos no 19.septembra mācību process tiks nodrošināts atbilstoši iespējām.

GKR un LIZDA parakstīs vienošanos par sadarbību

Šodien plkst.13 Rātsnamā partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) parakstīs vienošanos par sadarbību un atbalstu izglītības un zinātnes jautājumu risināšanā, aģentūru LETA informēja (GKR).

Latvijā ieradies ASV karakuģis USS Paul Ignatius

Rīgā šodien ieradies ASV Jūras spēku Ārleja Bērka klases kuģis-iznīcinātājs "USS Paul Ignatius" (DDG 117), apliecinot ASV atbalstu NATO, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecība Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

Rīgas satiksme vienkāršos sodu sistēmu par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā

Lai padarītu vienkāršāku un pasažieriem vieglāk saprotamus sodu apmaksas apmērus par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā, no 1. oktobra tiks mainīta līgumsodu sistēma par sabiedriskā transporta izmantošanu bez derīgas biļetes. Lai gan soda sistēma tiks vienkāršota, Rīgas satiksme aicina pasažierus veikt katra brauciena reģistrāciju, nevis maksāt sodu.

Rīgas ostā plāno veidot lielāko saules paneļu parku Latvijā

Rīgas ostā Spilves pļavās veidos lielāko saules paneļu parku Latvijā ar nominālo jaudu vismaz 100MW un plānoto elektroenerģijas izstrādi vismaz 100000MWh gadā, kas atbilst vidēji lielas Latvijas pilsētas elektroenerģijas gada patēriņam. Tas ir pirmais solis vērienīgā Spilves industriālā parka kompleksa izveidē.

Rīgas mikroautobusu satiksmi atzīst par maksātnespējīgu

Rīgas pilsētas tiesa piektdien nolēma SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) pasludināt par maksātnespējīgu, un uzņēmuma apkalpotajos maršrutos pasažieru pārvadājumi vairs netiks nodrošināti, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgā nākamnedēļ uz mācībām pulcēsies NATO ģenerāļi

No 4.septembra līdz 16.septembrim Rīgā norisināsies NATO operāciju plānošanas mācības "Steadfast Pyramid 2022" un "Steadfast Pinnacle 2022", kurās piedalīsies vecākie un augstākie virsnieki no NATO dalībvalstīm, kā arī Somijas un Zviedrijas, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Turpinoties Rail Baltica būvdarbiem, uz autoceļa pirms lidostas Rīga mainīs satiksmes organizāciju

Turpinoties Rail Baltica dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecības darbiem pie lidostas Rīga, no pirmdienas, 5. septembra, Ziemeļu ielas un P133 ceļa regulētajā krustojumā pirms lidostas tiks mainīta satiksmes organizācija: slēgs vienu joslu, satiksmei uz lidostu atstājot otru joslu. Piekļuve lidostai tiks nodrošināta, taču autovadītājiem jārēķinās ar lēnāku satiksmi pirms krustojuma ar Ziemeļu ielu.