Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija

Prigožins gribēja panākt situācijas noregulējumu attiecībās starp Vagner un Krievijas Aizsardzības ministriju

Visticamāk, ka Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins ar militāro dumpi gribēja panākt situācijas noregulējumu attiecībās starp "Vagner" un Krievijas Aizsardzības ministriju, kas aizvadīto mēnešu laikā bija krietni pasliktinājušās, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Armands Astukevičs.

Putins sola apspiest Prigožina dumpi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien televīzijas uzrunā solīja, ka algotņu grupējuma Vagner līdera Jevgeņija Prigožina dumpis, kura nolūks ir panākt Krievijas militārās vadības maiņu, tikšot apspiests un vainīgie tikšot sodīti.

Prigožins draud ar spēku gāzt Krievijas militāro vadību

Krievijas varas iestādes sestdien apsūdzēja Krievijas algotņu grupējuma Vagner vadītāju Jevgeņiju Prigožinu mēģinājumā izraisīt "pilsoņu konfliktu" un aicināja viņu aizturēt, kad algotņu līderis paziņoja, ka gatavojas ar varu gāzt Krievijas militāro vadību.

Hakeri Krievijā uzlauž radio un pārraida šķietamu Putina vēstījumu

Hakeri pirmdien uzlauzuši vairāku Krievijas radiostaciju sistēmas un to ēterā pārraidījuši šķietamu autoritārā līdera Vladimira Putina uzrunu par "Ukrainas karaspēka iebrukumu" un "karastāvokļa izsludināšanu", pavēstīja platformas Telegram kanāli un varas pārstāvji.

Krievija sāk manevrus Baltijas jūrā

Krievijas bruņotie spēki sākuši manevrus Baltijas jūrā un Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabalā, un tajos iesaistīti 40 kuģi, 25 lidmašīnas un helikopteri, vairāk nekā 3500 karavīru, pirmdien pavēstīja Krievijas Baltijas flotes preses dienests.