Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tallinā norisināsies Baltijas Dejas platforma

No 19. līdz 21. maijam Tallinā notiks otrā Baltijas Dejas platforma. TajāLatvijas, Igaunijas un Lietuvas dejas mākslinieki iepazīstinās ar darbiem, kurus dalībai platformā sīvā konkurencē izraudzījusies starptautiska žūrija

Baltijas Dejas platforma ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgi veidots notikums, kura mērķis  ir iepazīstināt ar visu trīs Baltijas valstu dejas mākslu, kā arī sniegt iespēju vietējiem māksliniekiem satikt dejas mākslas ekspertus un pārstāvjus no visas pasaules. Pirmo reizi Baltijas dejas platforma norisinājās 2019. gadā Viļņā, Lietuvā.

Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja Inta Balode kā galvenos Baltijas Dejas platformas ieguvumus nozarei uzsver tīklošanos, kaimiņu dejas situācijas iepazīšanu un starptautisko ekspertu vērtējumu: "Ieguvums ir regulāras tikšanās ar kolēģiem no partnerorganizācijām tuvplānā un klātienē. Jauka sajūta būt saistītam, strādāt kopā, tas palīdz labāk izprast, kā ir kaimiņvalstīs. Prieks, ka starptautiskas acis skatās un apspriež Latvijas, Igaunijas un Lietuvas darbus."

Arī Lietuvas Dejas informācijas centra vadītāja Gintare Masteikaite uzsver: "Pateicoties šai platformai, mēs esam sākuši vairāk iepazīt cits citu un jau esam sākuši sadarboties, lai izplatītu informāciju par Baltijas dejas kopienu. Par mums interesi izrāda arī ārvalstu kolēģi."

No Latvijas Igaunijā platformā tiks izrādītas Janas Jacukas un Lauras Stašānes izrāde Baiļu rutīna, apvienības IevaKrish (Ieva Gaurilčikaite-Sants un Krišjānis Sants) darbs Labra nams, kā arī izrāde Ļoti labas minūtes, kuru veidojuši Gediņi & Dzudzilo  (Elīna un Rūdolfs Gediņi un Krista un Reinis Dzudzilo). Savukārt Kristīne Brīniņa, Vilnis Bīriņš, Agate Bankava, Gundega Rēdere, biedrība Laukku un biedrība Party prezentēs savus darbus pičošanas sesijā. 

Igauniju izrāžu un performanču kategorijā Baltijas Dejas platformā pārstāvēs Marts Kangro ar darbu Past Perfect, Jete Lona Hermane un Jonatans Rozenbergs ar izrādi Eden Detail, apvienība Olmelumad ar darbu Olmeulmad: Sanctum Textum*. Savukārt no Lietuvas platformā būs skatāmas Raimondas Gudavičiūtes izrāde M(other), Annas Marijas Adomaitītes darbs Workpiece un Science and Art Laboratory (MMLAB) izrāde Dance for an Object and a Child.

Baltijas Dejas platformu organizē Lietuvas Dejas informācijas centrs, Igaunijas Teātra un laikmetīgās dejas platforma Sõltumatu Tantsu Lava un Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Horeogrāfu asociāciju.

Plašāka informācija mājaslapā balticdance.org

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja