Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jokiem līdzīgie joki

Joku un smieklu vairošanai būtu vajadzīga īpaša valsts programma! Arī televīzijā. Cerība, ka to aizstās vasaras beigās radītais TV6 Ziņu šovs, izrādījusies naiva!

Joku ziņas – tādu projektu pilna pasaule! Skaidra koncepcija, zināms formāts, lieliski aktieri! TV6 raidījums Ziņu šovs varētu palikt nepamanīts, bet pašlaik tas ir vienīgais nacionālo kanālu saturā, kura veidotāji rāda ambīcijas piedāvāt ko smieklīgu.

Drosme jokot

Šova pieteikumi sola to, ko parasti, – smieties, drosmīgi jokot un palīdzēt mums tikt galā ar uzdevumu smieties par sevi. Perfekts plāns! Tas papildināts ar solījumu stāstīt par "tautas sāpi, jo pagaidām neviens politiskais spēks mūs finansiāli neatbalsta".

Ar smieklu devu pie skatītājiem vēlas nākt no daudziem TV projektiem zināmais Armands Ekštets. Viņš ir Ziņu šova ētera vadītājs (pieteikts kā Leo Zeliards), scenārists, producents. Formātā izdomātas dažādas rubrikas – mikrorajonu ziņas, horoskopi, intervijas, padomu sleja Helpservizs un vēl šis tas. Projektā aicināto aktieru un amatieru veidotās ziņas ir dinamiskas, skaidras, daudzveidīgas un bezgalīgi garlaicīgas, jo nav smieklīgas. Tieši tāpēc mazliet jocīgas, liekot vai ik sekundi brīnīties, kas te notiek un – kāpēc gan?

Arī šajā formātā kā ziņu diktore darbojas TV3 projektiem tik raksturīgais tēls – patīkama izskata blondīne. Es ceru, ka šim sievietes tipam TV3 telpās ar laiku būs izveidota portretu galerija, kuras sākumā noteikti jābūt atraktīvajai Janai Duļevskai, bet turpinājumā daudzām citām, kuras redzētas SuperBingo, ēdienu raidījumos un citos projektos. Šoreiz TV3 koncepcijai "obligātā blondīne" ir Līga Dubrovska, kura, pēc preses relīzē teiktā, atlasē izcēlās ar "lielisku humora izjūtu un žilbinošu smaidu". Žēl, ka atlasē pamanītais netika iemūžināts, jo līdzās Armandam Ekštetam Līga pareizi nolasa paredzētās teksta frāzes, bet izskatās noskumusi. Rodas aizdomas, ka viņai TV studijā skandētie joki neliekas smieklīgi, tāpēc acīs grūti noslēpt bēdīgumu. Diezin vai viņa pie tā vainīga, patiesībā jaunā ziņu moderatore noteikti spēj daudz ko vairāk. Žēl, ka neko vairāk, kā glīti sēdēt līdzās Ekštetam, viņai neļauj darīt, īsti seksistiskā stilā titros Līgu Dubrovsku saucot tikai vārdā. Bet pat ar visu šo māžošanos raidījums jautrāks nekļūst.

Maigie atdarinājumi

Tā gluži nevar teikt, ka Ziņu šovs nekam neder. Tā veidotāji apzināti vai neapzināti atdarinājuši īstajos ziņu raidījumos bieži novērojamās muļķības – vienaldzīgās intervijas ar garāmgājējiem, ziņu veidotāju narcismu, aizraušanos ar dīvaiņiem un paranormālām parādībām, ekspertu māniju un nekompetenci, bezsaturīgās intervijas. Bet tā joki nerodas, jo, skatoties šo visu, kļūst arvien bēdīgāk.

Saturiski raidījumu balsta ziņu formā ieliktas vecākas vai jaunākas anekdotes, ko godīgi izspēlē labi aktieri. Ja jums patīk ziņa par sievieti, kurai izdevās uz balkona izkarināt tikai dažus veļas gabalus, jo viņa bija piemirsusi, ka balkona nav, tad, jā, šis ir raidījums tieši jums!

Aktieru mocības

Ziņu šovā kā jokaino sižetu varoņi darbojas cilvēki, kuru vārdi pirmie nāk prātā, ja ir runa par publiski pieejamu humoru. Jānis Jarāns, Imants Vekmans, Dzintra Klētniece, arī citi. Viņiem uzticēts atdzīvināt netalantīgo scenāriju, kam izveidota ziņu forma. Diemžēl, virpinot kadrā kārtējo zemeslodi, pēc kuras jāsaprot, ka redzam pasaules svarīgākos jaunumus, piemirsts radīt arī smieklīgu saturu. Vecās anekdotes nav jautras un nav piemērotas ziņām, bet pārējās frāzes šķiet ņemtas no pavecām pļāpu sagatavēm, premjera vārda pieminēšana sākumā un vidū to visu smieklīgāku nepadara.

Vispār ekrānā ļoti nomocījušies ir visi projekta veidotāji. Armands Ekštets tikai izskatās pārliecinošs, arī viņam, izrunājot gan jocīgās ziņas, gan tēlojot ekspertu in tervētāju, acīs pavīd izmisums. Grūti klājas aktrisei Dzintrai Klētniecei, kura varonīgi cīnās ap politikas analītiķes lomu, jo scenārists steigā viņas tekstam veltījis vien dažas plakanas frāzes. Tāpēc var apbrīnot aktieru, īpaši Jāņa Jarāna, spēju izskatīties diezgan smieklīgi pat tad, ja projekts kopumā atstāj viegli traģisku iespaidu.

Lieliskais plāns jokot ar nāciju un par to, parādīt mums sevi smieklus raisošā spogulī pazūd formas perfekcijā un bezsatura izmisumā. Cik ilgi smieklus gaidīsi? 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja