Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Politika rullē

Interesēties par politiku Latvijā nav īpaši populāri, it sevišķi jauniešu vidū. Tomēr, ja prasmīgi piešķir saturam provokatīvu formu, var gadīties uzrunāt arī plašas cilvēku masas

Nereti par skandalozu dēvētais publicists Nils Sakss kopā ar līdz šim viscaur pozitīvo tēlu Ralfu Eilandu izveidojis jaunu interneta raidījumu par politiku – Politika sakss (skatāms YouTube kanālā PirmaVietaTV). Tas ir koncentrēts nedēļas notikumu kopsavilkums, kas lielā mērā varētu tēmēt uz to pašu mērķauditoriju, ko jau izdevies aizgrābt jaunajam, daudzsološajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam.

Interesēties par politiku Latvijā nav īpaši populāri, it sevišķi jauniešu vidū. Tomēr, ja prasmīgi piešķir saturam provokatīvu formu, var gadīties uzrunāt arī plašas cilvēku masas, kā to apliecina 13 493 vēlēšanās savilktie plusiņi raidījuma Suņu būda vadītājam. Nils Sakss pie auditorijas, kas sevī atklājusi interesi par valsts politisko dzīvi, gan vēršas pilnīgi atšķirīgā manierē. Devīze "Es skatos politiku, lai jums tas nebūtu jādara" iezīmē galveno mērķi – ātri un nesāpīgi pastāstīt par aktualitātēm cilvēkam, kurš vakaros neskatās Panorāmu un neraksta komentārus ziņu portālos, tomēr negrib arī krist kaunā, kad pēkšņi draud izcelties viedokļu apmaiņa par tēmu. Septiņas minūtes garo raidījumu var gurdeni noskatīties nelielā atslodzē darbdienas vidū pēc pusdienām, kad to vien gribas kā prokrastinēt, līdz kāds no neskaitāmajiem ASAP vai deadline elektroniskajā pastā sāk izskatīties jau pārāk nikns.

Nils Sakss vadītāja lomā ir ironiski vīpsnājošs, uz katru no svaigākajām politepizodēm ļauj paskatīties no cita skatpunkta un norāda uz paradoksālo tajā, piemēram, runājot par kārtējiem Triju Zvaigžņu ordeņa apbalvojumiem, ko Latvijā tiešām, šķiet, sāk pasniegt vēl biežāk nekā atzīmēt sēru dienas. Par asprātīgāko raidījuma sadaļu nominēju aktiera Kristiana Kareļina un multimākslinieka Ralfa Eilanda interneta komentāru transformēšanu sašutušā dialogā, paralēli lasot Eduarda Veidenbauma dzeju un klausoties Borisa Rezņika dziesmu Atmostas Baltija. Tomēr vislielāko atvieglojumu raidījuma konceptā izraisa sajūta, ka tā vadītājs nākotnē neapsver kandidēšanu uz Saeimas deputāta vietu.

Jācer, ka Politika sakss neieslīgs pašmērķīgā sarkasmā vai politiķa aroda nomelnošanā un ieviesīs lielāku devu analītiskuma, lai jaunajos censoņos sekmētu vēl vairāk sajūtas, ka politika ir ne tikai netīra un stulba, bet var arī rullēt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja