Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Anna Auziņa. Annas pūra govs

Izdevniecībā Neputns izdotas dzejnieces Annas Auziņas dzejolu krājums Annas pūra govs, informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Annas pūra govs ir Annas Auziņas ceturtais dzejoļu krājums, kurā apkopoti un sakārtoti pēdējo sešu gadu laikā tapušie dzejoļi. Krājuma redaktors ir Kārlis Vērdiņš, savukārt dizainu veidojis mākslinieks Armands Zelčs.

“Krājumā Annas pūra govs risinātas vairākas klasiskas dzejas tēmas – indivīda attiecības ar Dievu; iekšējā brīvība, prieks, neprāts, izmisums un samierināšanās; dzīves cikls un nāve; dzimtas un tautas vēsture kā mantojums. Krājumā iekļauta arī konceptuāla poēma Identitāte, kas izjauktā secībā parāda kādas ģimenes vēsturi, aktualizējot būtiskus 20. gs. notikumus un demonstrējot laikmetam raksturīgas valodas struktūras. Arī vairākos citos dzejoļos esmu strādājusi ar valodu, variējot tradīciju un priekšstatus par to, kas ir laba dzeja,” par dzejokļu krājumu stāsta Anna Auziņa.

Anna Auziņa dzeju publicē kopš 1991. gada. Klajā nākuši krājumi Atšķirtie dārzi (1995), Slēpotāji bučojas sniegā (2001), Es izskatījos laimīga (2010) un Annas pūra govs (2017). Par krājumu Es izskatījos laimīga dzejniece saņēmusi žurnāla Latvju Teksti dzejas dienu balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, krājums tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai. Annas Auziņas dzeja tulkota vairākās valodās, tā iekļauta antoloģijās Six Latvian Poets (Arc Publications, 2011), A Baltic Anthology Book 1: Contemporary Latvian Poetry (UNO Press, 2013).

Grāmatu var iegādāties Neputna galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja