Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Klajā nāk grāmata par Jauno Rīgas teātri

Īsi pirms atgriešanās savās vēsturiskajās mājās Lāčplēša ielā Jaunais Rīgas teātris piedāvā saviem skatītājiem grāmatu Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās. Tā ļauj ielūkoties teātra dzimšanas laikā un tālākajā dzīvē vienpadsmit stāstos un vairāk nekā 130 bildēs

Šis ir skats uz Jauno Rīgas teātri no iekšpuses. “Mēģināšu aprakstīt to, ko bez manis neviens cits nezina – kā radās JRT,” nolēma teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, “Tā, protams, būs tikai mana versija, un stāsts par teātri neizbēgami būs arī stāsts par mani. Jo šie abi stāsti man ir sapinušies un sapiņķerējušies kopā līdz tādai pakāpei, ka tos nodalīt un destilēt līdz kādai objektīvai patiesībai būtu nereāli. Katram JRT cilvēkam ir savs JRT stāsts.”

Līdzās Alvim Hermanim ar tikpat personiskām atmiņām par dzīvi Jaunajā Rīgas teātrī dalās aktieri Elita Kļaviņa, Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Andris Keišs, Sandra Kļaviņa, valdes locekle Gundega Palma un ārējo sakaru daļas vadītāja Elīna Adamaite.

Teksti turpinās un attīstās grandiozā attēlu kosmosā, kas ļauj ieraudzīt un sajust Jaunā Rīgas teātra garu trīsdesmit gadu garumā. Un ielūkoties arī tajos dzīves brīžos, kuros klāt nav bijuši Jaunā Rīgas teātra izrāžu skatītāji. Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Kristīne Jurjāne.

Ar šo grāmatu teātris noslēdz savus "trimdas gadus" Miera ielā un atgriežas savās vēsturiskajās mājās Lāčplēša ielā. Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās bija režisora Alvja Hermaņa pirmais iestudējums uz Jaunā Rīgas teātra skatuves 1993. gada 20. janvārī.

No 7. februāra grāmatu ir iespējams iegādāties internetā www.jrt.lv un www.jrt-veikals.lv ar piegādi.

Klātienē grāmatu iespējams nopirkt teātra telpās Miera ielā 58a un drīzumā arī Lāčplēša ielā 25 vakaros pirms izrādēm. Teātris ir atvērts apmeklētājiem stundu pirms izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja