Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Marks Rābe. Grieziens

Apgādā Zvaigzne ABC iznācis vācu rakstnieka Marka Rābes pirmais, bet jau pasaules slavu ieguvušais romāns Grieziens, informēja izdevniecībās pārstāve Kristīne Ilziņa. Īsā laikā tas tulkots jau sešās valodās un izdots vairākās valstīs, iekļuvis gan Vācijas, gan citu valstu bestselleru listēs.

Grieziens ir meistarīgs kā jau pieklājas trillerim, ik romāna lappuse ved arvien dziļāk un dziļāk tumšā dzelmē, kurā mīt dažādi briesmoņi. Cilvēkveidīgi, protams, jo briesmīgāka nezvēra par cilvēku nav. Lasītājs kā hipnotizēts seko galvenā varoņa gaitām, pa mazai drupatiņai liekot kopā stāstu un ik pa brīdim paveroties pār plecu, lai pārliecinātos, ka pats ir drošībā, un reizē izbaudot autora prasmīgi savērpto sižetu. Marka Rābes panākumus var skaidrot arī ar to, ka autors sākotnēji daudz strādājis kino un video jomā, līdz ar to viņam ir ļoti attīstīta spēja rakstīto padarīt "redzamu" – un tas romānam piešķir papildu vērtību.

Grieziens sākas ar ainu, kurā mazs puisēns nejauši kļūst par liecinieku šausminošai slepkavībai. Notikums ir tik briesmīgs, ka bērna trauslajā psihē nostrādā visi iespējamie aizsargmehānismi, izslēdzot traģēdiju no Gabriēla atmiņas uz ilgiem gadiem. Viņš dzīvo gluži parastu dzīvi, līdz kādu dienu viņa mīļoto sievieti nolaupa bīstams psihopāts. Tagad Līzas liktenis ir atkarīgs no tā, vai Gabriels spēs atcerēties, – taču atmiņas atgriešanās var kļūt nāvējoša pašam Gabrielam. Nenoskārstas, zemapziņas tālākajos stūros pa brīžam uzplaiksnījošas šausmu atbalsis, kas Gabrielu vajājušas visu dzīvi, nu draud iznākt virspusē. Un tad... Iespējams, atmiņas var būt vēl briesmīgākas par šodienas notikumiem...

No vācu valodas tulkojis Juris Miesnieks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja