Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi lasi: Arī žurnāls ir mirstīgs

"Lai cilvēki aizmirstu, ka viņi ir krievi vai latvieši, bet atcerētos, ka ir cilvēki." Tāds ir viens no sešiem izdevēja Arņa Rītupa formulētajiem mērķiem, kādēļ viņš ar domubiedriem no 5. līdz 9. novembrim Rīgā rīko pirmo žurnāla Rīgas Laiks festivālu

KDi uzrunāja Rīgas Laika izdevēju un autoru Arni Rītupu. "Tīrons ir snobs," kādreiz esot teicis kino režisors un teorētiķis Dāvis Sīmanis. Bet tad mainījis domas: "Izrādās, Tīrons nav snobs, jo viņš mīl lietas." Pašlaik Sīmanis ir RL pastāvīgais autors. Ar šādu ievadu Arnis Rītups ierosina visu sarunu balstīt tikai uz jautājumu par augstprātīgumu, jo kurš tad nezinot, ka viņi ir "snobiski kretīni". Tomēr tas nešķiet īsti interesanti.

20 gadu ir ilgs laiks. Kā tu domā, vai žurnāls ir atstājis kādas pēdas? Ja Rīgas Laiks kādu dienu neiznāktu, vai pasaulē kaut kas mainītos?

Iespējams, daži cilvēki pamanītu, ka tas vairs neiznāk. Jo pat pastāvīgie lasītāji, šķiet, ir tik ļoti pieraduši pie tā, ka tāds žurnāls ir, ka piemirst to, ka mēs visi esam mirstīgi un arī žurnāls ir mirstīgs. Bet par ietekmi, par pēdām – nezinu. Esmu saticis dažus cilvēkus, uz kuriem noteiktas publikācijas viņu tapšanas laikā, jaunībā, ir atstājušas nozīmīgu iespaidu. Bet par kaut kādu vispārēju iespaidu uz sabiedrību man nav ne mazākās iespējas runāt. Esmu saskāries ar atsevišķiem cilvēkiem, kuri vismaz paši ir apliecinājuši, ka kaut kas, ko viņi kaut kad ir izlasījuši Rīgas Laikā, viņiem ir bijis nozīmīgs.

Undīnes Adamaites interviju ar Arni Rītupu lasi 31. oktobra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja