Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skuja Braden izstāde Žigli caur laikiem...

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāles būs skatāma autoru tandēma Skuja Braden izstāde Žigli cauri laikiem....

Madonas muzejā skatāmā izstāde būs kā pārskats par 18 gadu laikā veidotajiem darbiem un šo darbu analīze. Mākslinieces  izstādi sauc par mini-retrospekciju, darbi ir  keramiķu atlasīti, pārveidoti un pārkārtoti, lai ļautu viņām atrast jaunas atziņas pašām par sevi un saviem darbiem. Skuja Braden apskata senus motīvus un vizualizē tos jaunās formās,  parādot progresīvus darbus, kombinējot gan vecas un jaunas mākslinieciskās intereses un tieksmes.

Zem starptautiski pazīstamā pseidonīma Skuja Braden slēpjas Latvijā dzīvojošu  keramiķu tandēms -  latviete Ingūna Skuja un amerikānietie Melisa Bradena (Melissa Braden). Sadarbība starp māksliniecēm izveidojās deviņdesmito gadu beigās un  kopš tā brīža arī darbi tiek parakstīti ar abu uzvārdiem. Kā min mākslinieces, uzvārdu salikums simbolizē izdomātu personību, un bandītu, zagli, kurš ir nozadzis māksliniecēm identitāti – personību. Skuja Braden ir kā cita personība, cits mākslinieks, kas izaugusi no abu mākslinieču sadarbības.

Skuja Braden ir plaša izstāžu vēsture, strādājot sērijās viņu darbi tikuši izstādīti vairāk kā 40 solo izstādēs Eiropā un ASV. Papildus tam, abas ir piedalījušās vairāk kā 120 starptautiski un nacionāli vērtētās un kuratoru atlasītās grupu izstādēs, kā arī tādos mākslas tirgos kā SOFA Chicago, Start Art Fair, Saatchis galerijā Londonā, Berlīnes mākslas nedēļā un Art Copenhagen. 2014. gadā viņu darbi tika izvēlēti, lai pārstāvētu Latviju Eiropas Keramikas Kontekstā Bornholmā, Dānijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Skolas 10a, Madona

Kad?

4. novembris, 2017 – 10. decembris, 2017

Ot., Ce., Pk. 10 –17 Tr. 10 –18 Se., Sv. 10 -16

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja