Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kino Bize aicina uz tikšanos ar režisori Lailu Pakalniņu

Svētdien, 29. novembrī, plkst. 19 Kino Bize piedāvā iespēju noskatīties filmu Ausma kopā ar Lailu Pakalniņu, kā arī saņemt režisores atbildes uz interesējošiem jautājumiem, informēja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Ausma ir izcilās latviešu kinorežisores Lailas Pakalniņas jaunākā filma, kas pēc pasaules pirmizrādes Tallinā izpelnījusies ne vien kino gardēžu un publikas atzinību, bet arī pasaulslavenā kinoizdevuma Hollywood Reporter un kinokritiķa Stīvena Daltona uzmanību. 

Lailas Pakalniņas filma Ausma ir melnbalts stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, stāsts, kurā caur vienas ģimenes traģēdiju tiek attēlota propagandas un agresīvas sistēmas ietekme uz cilvēkiem kopumā. Filmas centrā ir Latvijas vidē adaptēts padomju laika stāsts par Pavļiku Morozovu, kurš tā saucamo ideālu vārdā nodod savu tēvu, bet tēvs, atriebības vadīts, nodod savu dēlu.

Ausma nav filma par pagātni, jo totalitāra režīma vēlme pārvērst cilvēkus par liela mehānisma mazām skrūvītēm aizvien vēl šķiet mūžīga – tai nav robežu ne laikā, ne telpā. Uzsverot tēmas aktualitāti arī mūsdienās, režisore norāda: "Mēs spēlējāmies ar enerģiju un caur tās koncentrāciju kadrā brīdinām skatītājus, cik svarīgi ir neļauties manipulācijai un nepazaudēt sevi."

"Ja cilvēks, noskatījies šo filmu, jūtas apjucis, tad tieši tas ir tas, ko es varētu vēlēties," par gaidāmo skatītāju reakciju spriež Laila Pakalniņa. "Vienmēr esmu bijusi pārliecināta, ka filmai ir jārodas vai nu no sāpēm, vai nu no prieka. Taču Ausma ir īpaši traka filma – nezināju, ka sāpes un prieks var būt tik vienlaicīgi. Kā nomirt un piedzimt uzreiz."

Filmas pirmizrāde kinoteātrī Kino Bize notiks piektdien, 27. novembrī, plkst. 19. Biļešu maksa: 4,50 eiro; skolniekiem, studentiem, pensionāriem 3,50 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja