Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lielais Kristaps: Gada labākā filma - Melānijas hronika

Pirmdienas vakarā nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps gada labākas filmas balvu saņēma vēsturiskā drāma Melānijas hronika, bet tās režisors Viesturs Kairišs tika atzīts par labāko režisoru. Labākās aktrises balvu saņēma Sabīne Timoteo par lomu filmā Melānijas hronika, bet par labāko aktieri tika atzīts Kaspars Znotiņš par lomu filmā Pirmdzimtais. Timoteo apbalvošanas ceremonijā paziņoja, ka savu balvu dāvina Melānijas Vanagas muzejam. Tieši Vanagas lomu Timoteo atveidoja filmā Melānijas hronika.

Kā labākā otrā plāna aktrise tika atzīta Vizma Kalme par darbu filmā Vectēvs, kas bīstamāks par datoru. Savukārt Lielo Kristapu par labāko aktiera darbu otrā plāna lomā saņēma Uldis Dumpis - arī par lomu filmā Vectēvs, kas bīstamāks par datoru.

Studentu filmu konkursā, iegūstot balvu Kristapa lukturītis, uzvarēja Liene Linde ar filmu Septiņas neveiklas seksa reizes. Pirmā daļa.

Kategorijā Labākā debija balvu saņēma filma Vectēva tēvs, kuras režisors ir Kārlis Lesiņš.

Par labāko animācijas filmu Lielo Kristapu saņēma Atom Art studijas filma Bize un Neguļa, kuras režisors Edmunds Jansons arī saņēma balvu kā labākais animācijas filmas režisors.

Kā labākais animācijas filmas mākslinieks Lielo Kristapu saņēma Toms Burāns ar filmu Pasaka par tukšo telpu.

Savukārt Edmunds Jansons saņēma balvu kā labākais animācijas filmas režisors par jau pieminēto filmu Bize un Neguļa.

Lielā Kristapa balva tiek pasniegta jau 29.reizi. Festivālu rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība kopš 1977.gada, un patlaban ir atjaunota tradīcija to rīkot katru gadu.

(pievienota informācija par labākās filmas nomināciju)

Top komentāri

Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
"Melānijas hronikai" būtu pilnīgi pieticis ar vienu Lielo Kristapu - kā veicināšanas balvu par DŪŠU pieķerties vēsturiski svarīgam tematam! Bet nu tipiski latviskā pieeja un attieksme: ja filma par Sibīriju, tad tai, saprotiet jel, pēc defolta iešķiebj pekeles visās iespējamās kategorijās - pat, vai zināt, TĒRPU kategorijā - par vateņu, priekšautu un galvas lakatiņu dizainu!!! Filma diemžēl garlaicīga; mizanscēnas statiskas; no galvenās lomas tēlotājas arī, gribot negribot, es kā skatītājs gaidīt gaidīju to augstāko aktiermeistarības pilotāžu, kādu Kairišaprāt neaizsniegt NEVIENAI latvju aktrisei, - bet - nesagaidīju...
skatītāja
s
Ļoti laba filma - pavērsiens latvju kinovēsturē, salīdzinot ar Graubas primitīvo holivudisko skatījumu.Gan estētiski, gan emocionāli. Nevajag visu rādīt reālistiski, tas ir parastas sievietes skatījums un izjūtas uz notiekošo. Ar visām krāsām, vizuālO un skanisko noformējumu.Protams, protams, ja ķidātu kritiski, atrastu vainas. Bet, manuprāt, godīgs darbs, Paldies!
OO
O
Nebeidzu jūsmot par Timoteo. Par pašu filmu ne, lai gan tās rāmais plūdums, kas daudzus tracina, ir lielisks. Šī aktrise apbur.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja