Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Riga IFF 2018 izziņo pirmās filmas un uzsāk biļešu tirdzniecību

No otrdienas, 22. maija, tirdzniecībā pieejamas _Earlybird_biļetes uz filmu seansiem Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF), kas šogad norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim, informēja festivāla pārstāve Elīna Kanela.

Lai gan lielākā daļa festivāla programmas vēl top, jau zināms, ka šogad Riga IFF ietvaros tiks izrādītas vairāk nekā 150 spēlfilmas, dokumentālās filmas un īsfilmas no visas pasaules. Līdztekus plašajai filmu programmai festivāls turpina attīstīt arī izglītojošo, izklaidējošo un tīklošanās pasākumu klāstu, kas Rīgā pulcēs vairākus simtus starptautisku viesu no kino profesionāļu vides.

Riga IFF Selection programmā būs skatāma kritiķu augsti novērtētā režisores Emīlijas Atefas Trīs dienas Kiberonā (3 Days in Quiberon), kas aplūko trīs dienas Eiropas kino ikonas Romijas Šneideres (Romy Schneider) dzīvē. Melnbaltā estētikā veidotās filmas centrā ir Šneideres skandalozā intervija un fotosesija žurnālam Stern, kurā viņa atklājas ne kā spoža filmu zvaigzne, bet kā ievainojama un sagrauta sieviete, kurai nācies veikt šķietami banālo izvēli starp laimi un karjeru. Kamerdrāma, kas ieturēta 70. un 80. gadu mijas filmveides stilistikā, nominēta Berlīnes starptautiskā kinofestivāla galvenajai balvai Zelta lācis un saņēmusi septiņas augstākās godalgas Zelta Lola Vācijas Kinobalvas (German Film Awards) ceremonijā.

Šajā programmā tiks izrādīta arī režisora Marselo Martinesi filma Mantinieces (Las herederas) – Latvijā tik reti redzamā Paragvajas kino notikums, jūtīgs, latīņamerikas kolorīta un enerģijas piesātināts vērojums par kādas villas aizgājušo dienu greznības norietu un šī mantojuma ķīlniecēm. Filma saņēmusi Alfrēda Bauera vārdā nosaukto balvu Sudraba lācis (Silver Bear) kā darbs, kas paver jaunas perspektīvas, balvu Sudraba lācis labākās aktrises kategorijā (Ana Bruna), kā arī FIPRESCI balvu kā labākā filma šī gada Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā.

Savukārt programmā Nordic Highlights, kas tiek veidota sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Kultūras institūtu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī ar Norvēģijas, Dānijas, Somijas un Zviedrijas vēstniecībām, būs skatāma islandiešu mākslinieka Hlinura Palmasona debija pilnmetrāžas kino – Ziemas Brāļi (Vinterbrødre), spriedzes caurausts stāsts par ģimenes saišu nebeidzamajām ziemām. Filma ir bagātīgi godalgota vairākos starptautiskos kinofestivālos.

Bērnu filmu programmā Kids Weekend arī šogad tiks izrādītas kā spēlfilmas, tā arī animācijas filmas visjaunākajiem skatītājiem. Centrālais notikums būs Latvijas filmas Latvijas simtgadei programmas ietvaros tapušās režisora Edmunda Jansona animācijas filmas Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi pirmizrāde. Filma tapusi pašmāju studijā Atom Art, un ir Edmunda Jansona pirmā pilnmetrāžas animācijas filma. Tā veidota pēc Luīzes Pastores grāmatas Maskačkas stāsts motīviem un vēsta par Jēkabu – zēnu no Rīgas centra – un viņa vasaras piedzīvojumiem nomaļajā Maskavas forštatē.

Riga IFF piesaka arī jaunu programmu – Berlinale 2018 Riga, kurā iekļautas šī gada Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā izrādītās filmas. Programma top sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā, kas šogad svin savu 25 gadu jubileju.

Jauni talanti, jaunas zvaigznes, lietpratīgi veidots kino plašai auditorijai, autoru pārsteigumi, apdullinoši enerģisks dokumentālais kino – Berlināles spilgtāko filmu izlase ir ne tikai vienreizēja iespēja redzēt tās uz kinoteātru ekrāniem Rīgā, šīs filmas ir arī Vācijas sabiedrības un kultūras dzīves spogulis.

Programmas ietvaros būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu Aizveries un spēlē klavieres! (Shut up and play the piano!), kas ir allaž pārsteidzošā un ekscentriskā, pašlaik Vācijā mītošā kanādiešu mūziķa Čili Gonsalesa (īstajā vārdā – Džeisons Čārlzs Beks) kino portrets.

Lai iegūtu vairāk informācijas par filmu programmām, aicinām apmeklēt festivāla mājas lapu: http://rigaiff.lv/2018/lv/film-programmes/

Pirmās biļetes pieejamas 10 biļešu komplektos, kuru cena ir 30 eiro. Tos var iegādādāties no 22. maija festivāla mājas lapā – rigaiff.lv, kā arī Biļešu Serviss (www.bilesuserviss.lv) tirdzniecības vietās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja