Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga IFF aicina iesniegt pieteikumus trim konkursiem

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) aicina iesniegt pieteikumus trīs konkursiem: Starptautiskajam pilnmetrāžas filmu konkursam, Short Riga Starptautiskajam konkursam un Short Riga Baltijas mūzikas video konkursam (BMV), informēja festivāla pārstāvji.

Riga IFF Starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss meklē inovatīvu kino valodu un izteiksmīgu autora rokrakstu Baltijas jūras reģiona (Dānija, Igaunija, Krievija, Latvija, Lietuva, Polija, Somija, Vācija, Zviedrija) ietvaros. Pieteikumiem nav žanra ierobežojumu – tiek gaidīts gan dokumentālais, gan animācijas kino, spēlfilma vai starpžanru veikums. Izraudzītās desmit filmas vēsta par pārmaiņām un vadošajām noskaņām kinovalodā. Tās ir Riga IFF pārdomas par rītdienas kino šodien.

Short Riga Starptautiskais konkurss meklē autorkino un individuālo rokrakstu īsā formāta darbos – animācijā, spēlfilmā, dokumentālā filmā vai eksperimentā. Festivāla kuratori atlasa 35 interesantākos pieteikumus no visas pasaules.

Short Riga Baltijas mūzikas video konkurss (BMV) tiecas apliecināt, ka mūzikas video ir patstāvīgs un jaudīgs īsais formāts. Kuratori meklē video, kas izaicina auditoriju, kā arī paplašina formāta, satura un mākslas robežas. Konkursam izraudzīto darbu seanss ir veidots kā īpašs notikums: tā ir aktīva video veidotāju, mūzikas autoru, kuratoru, starptautiskās žūrijas un publikas sastapšanās.

Pieteikumi konkursiem tiek pieņemti no 19. marta. Detalizēta informācija par nosacījumiem, termiņiem un balvām pieejama rigaiff.lv.

Šoruden Riga IFF norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja