Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīgas svētki 2016 būs veltīti kino tēmai

No 12. līdz 14. augustam Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt Rīgas svētkus, kas šogad būs veltīti kino tēmai, informēja domes pārstāve Sarmīte Baltmane. Svētku tēma izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kino seansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu. 

Rīdzinieki un pilsētas viesi Rīgas kino muzejā, kinoteātrī Splendid Palace un daudzviet citur varēs iepazīties ar Rīgas kino vēsturi, šeit uzņemtajām kinofilmām, izsekot kino uzņemšanas un izrādīšanas procesam no tā pirmsākumiem Rīgā līdz pat mūsdienām. 

Rīgas svētki tiks atklāti piektdien, 12. augustā. Par godu pirmajam kinoseansam Rīgā 1896. gada 28. maijā Līvu laukumā tiks atvērta piemiņas zīme, bet Vērmanes dārzā, atskaņojot Čārlija Čaplina, Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska un Jāņa Kalniņa filmu mūziku, populāras itāļu un franču kino melodijas, svētku ieskaņas koncertā Saklausi kino! muzicēs orķestris Rīga, solisti un grupa Jumprava. Grīziņkalna apkārtnē varēs baudīt grupas Menuets koncertu un kino pikniku ar režisora Rozes Stiebras un Rolanda Kalniņa piedalīšanos, kā arī noskatīties R. Kalniņa mākslas filmu Elpojiet dziļi.

Sestdien, 13. augustā, 11. novembra krastmalā visas dienas garumā norisināsies koncertprogramma, kurā piedalīsies tādas pašmāju grupas kā Pērkonvīri, Zāle, DaGamba, Bunch of Gentlemen un Limonāde. Skatītāju nervus kutinās avio meistaru triki virs Daugavas akvatorija un motociklistu dragreiss Rīgas kauss 2016, kā arī vertikālo sienas dejotāju IL Posto (Itālija) priekšnesums. Ikvienam būs iespēja klātienē piedalīties īsta kino filmēšanas procesā multimediālā projektā Taisām kino. Savukārt pie Akmens tilta darbosies Latvijas zemnieku un amatnieku tirdziņš. 

Vakara kulminācija būs lielkoncerts Kino gars. Diriģenta Romāna Vanaga vadībā skanēs populāra ārzemju un latviešu kinomūzika solistu Ievas Kerēvicas, Annijas Putniņas, Gintas Krievkalnas, Daumanta Kalniņa, Andra Ērgļa, Ralfa Eilanda, Jāņa Bukuma, Initas Āboliņas, Oskara Petrauska un Rīgas kamerkora Ave Sol izpildījumā. Koncerta noslēgumā varēs vērot krāšņu svētku uguņošanu. 

Rīgas svētku pēdējā diena – svētdiena, 14. augusts – būs veltīta izcilam, neaizmirstamam un ļoti iemīļotam latviešu kino. 11. novembra krastmala tiks pārvērsta par lielāko brīvdabas kinoteātri Rīgā ar 10 000 skatītāju vietām, kur rādīs mūsu kino labāko kadru izlasi.

Vairāk par svētku programmu lasiet šeit (no 13. jūlija). 

Rīga šogad atzīmēs 815. jubileju. Svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja