Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar TV tiešraidi atklās starptautisko filmu festivālu 2ANNAS

27. septembrī plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā ar televīzijas tiešraidi _Rīga TV24 _tiks atklāts 21. Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, kas šogad ar izvēlēto fokusa tēmu Klejotāji simboliski uzsāk klejojumus festivāla trešajā desmitgadē, informēja festivāla organizatori.

Atklāšanas ceremonija būs audiovizuāls un informatīvs klejojums, ko baudīt varēs ne tikai festivāla viesi, bet arī Rīga TV24 skatītāji, vērojot ceremoniju tiešraidē.

Atklāšanas vakarā apmeklētāji aicināti vērot mākslinieces Zanes Oborenko veidoto īsfilmu projekcijas, ko māksliniece veidojusi ar smilšu animācijas tehniku, atspoguļojot bēgļu pārvešanu mazās zvejnieku laiviņās no Kurzemes piekrastes uz Gotlandes salu Zviedrijā, ticības vadītu migrāciju uz Brazīliju un ceļā radīto industrializāciju.

Savukārt par starptautisku festivālu nozīmīgumu šādu procesu atspoguļošanā ieskatu sniegs īpašais vakara viesis Erols Bilibani (Eroll Bilibani) no DokuFest Kosovā.

Klejotāju virstēmu vakarā aktualizēs un plašākā kontekstā apskatīs arī viesis no ASV E.G. Beilijs (E.G. Bailey), kurš pasaules atzinību izpelnījies kā dinamisks un harizmātisks mutvārdu (spoken-word) mākslas inovators.

Katru gadu festivāls 2ANNAS sniedz iespēju skatītājiem redzēt kādu īpašu kino klasikas darbu – šogad tas būs leģendārā Čārlija Čaplina Imigrants, kam muzikālo pavadījumu dzīvajā atskaņos flautiste Agnija Abramova, pianists Matīss Repsis un sitaminstrumentu mākslinieks Migels Hernandezs (Miguel Hernandez) no Latīņamerikas.

Vakara noslēgumā par muzikālajiem klejojumiem rūpēsies dzejnieks un dīdžejs Sergejs Timofejevs.

Festivāla laikā līdz pat 2. oktobrim būs iespēja redzēt plašu Starptautisko un Baltijas valstu konkursa īsfilmu programmu, 2ANNAS kuratoru un ārvalstu vieskuratoru veidotās fokusa programmas, Eiropas Kinoakadēmijas apbalvotās filmas un Oberhauzenas īsfilmu festivāla seansu, piedalīties diskusijās un sarunās.

Galvenais festivāla notikumu centrs šogad ir Kaņepes Kultūras centrs, taču kino seansus apmeklētāji varēs baudīt arī Kino Bize un kinoteātrī K.Suns, atsevišķi festivāla notikumi gaidāmi arī Rīga TV24 studijā un NABAKLAB.

Festivāla ietvaros 28. septembrī plkst. 18 Nabaklab notiks Radio Naba raidījuma Vēstures ķīlis diskusija Klejotāji, kurā no antroploģijas un etnogrāfijas, vēstures un ikdienas ceļotāju skatpunkta mēģinās noskaidrot apstākļus, kas rada vēlmi vai nepieciešamību doties klejojumos.

29. septembrī plkst. 17 Kaņepes Kultūras centrā Satori.lv diskusija Jaunie nomadi, kurā tiks šķetināti jautājumi par klejojumu nozīmi.

30. septembrī, no plkst. 10 Kaņepes Kultūras centrā notiks 2ANNAS Industrijas diena, kur Filmu izplatīšanas foruma laikā notiks vieslektoru prezentācijas par auditorijas sasniegšanu, sociālo tīklu izmantošanu mārketingam un jaunām kino formām, kā arī paneļdiskusija Filmu izplatīšana un mārketinga iespējas un filmu pitching sesija.

Biļetes un abonementi pieejami: www.bezrindas.lv

Biļetes cena: EUR 4,50  (pieaugšajiem), EUR 3,50 (skolēniem, studentiem, pensionāriem). Festivāla abonements: EUR 20 (6 filmu seansi + visi vakara pasākumi). Dienas abonements: EUR 9 (studentiem un senioriem EUR 6) kopā ar izvēlētās dienas filmu seansiem un pasākumiem.

Plašāka informācija par festivālu: www.2annas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja