Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV slavēta filmas Modris reālistiskā noskaņa un tematikas aktualitāte

Ar filmas Modris pēdējo seansu Losandželosā, 14. decembrī, noslēdzās tās atpazīstamības veicināšanas kampaņa ASV, informēja filmas pārstāve Alise Adamane.

Kopumā pusotra mēnešus ilgās kampaņas laikā filma Losandželosā tika izrādīta septiņos seansos. Tie bija labi apmeklēti un trijos no tiem piedalījās arī filmas režisors Juris Kursietis, kurš pēc seansiem atbildēja uz skatītāju un žurnālistu jautājumiem, kā arī piedalījās Kinoakadēmijas biedriem veltītajā filmas pēcseansa pieņemšanā.

"Galvenais, ko no šīs pieredzes ņemu līdzi, ir bieži sastaptais komentārs, ka savu Modri dzīves laikā saticis gandrīz katrs no Kinoakadēmijas biedriem," saka Juris Kursietis. "Filma aizkustināja ne vienu vien skatītāju un Kristers (Pikša) izpelnījās uzslavas par savu tēlojumu."

Pēcfilmas komentāros tika slavēta gan filmas reālistiska noskaņa, gan tematikas aktualitāte. "Tematika, pēc idejas, jau nav nekas jauns. To franču režisori savā kino pētīja jau 60. gados. Taču tēma būs aktuāla vienmēr, jo katru dienu kāds kļūst par pusaudzi," uzsver režisors.

Piecus no septiņiem filmas seansiem ASV rīkoja tās producenti studija Red Dot Media, piesaistot finansējumu no Rīgas Domes, Kultūras ministrijas, Nacionālā kino centra un bankas Citadele. ASV kampaņas izstrādei un realizēšanai tika piesaistīta arī Losandželosas sabiedrisko attiecību aģentūru Kean&Kolar. Ar filmas producentu gādību tika izvērsta arī plaša reklāmas kampaņa tādos ASV kino industrijas medijos kā Variety, The Hollywood Reporter un Deadline, laikrakstā LA Times, kā arī vairākos interneta medijos.

Kampaņas mērķis bija iepazīstināt ASV sabiedrību, medijus un Kinoakadēmijas žūrijas locekļus ar Latvijas filmu Modris, nodrošinot tās atpazīstamību un popularitāti, kas nav mazsvarīgi cīņā par nomināciju Oskara balvai. Pirmais iepazīšanās seanss notika 3. novembrī Eiropas filmu promocijas pasākumu ietvaros.

Līdz janvārim tiks apkopoti Kinoakadēmijas žūrijas locekļu vērtējumi un paziņotas deviņas ārzemju filmas, kuras cīnīsies par piecām Oskara nominācijām. Savukārt šīs piecas filmas plašākai publikai izziņos februāra vidū. Par nomināciju kategorijā Labākā ārzemju filma, līdz ar latviešu režisora Jura Kursieša filmu Modris, cīnās vēl 79 filmas no dažādām pasaules valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja