Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ciklā Riga IFF ielūdz tiks demonstrēta autobiogrāfiskā drāma Fabians jeb gājiens pie suņiem

Trešdien, 23. martā, notikumu ciklā Riga IFF ielūdz tiks demonstrēta pagājušā Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā iekļautā Dominika Grāfa kostīmdrāma Fabians jeb gājiens pie suņiem, kas ir Ēriha Kestnera autobiogrāfiskā romāna Fabians ekranizējums.

Noriet Veimāras republika un gaisā ir pirmo nacisma iedīgļu dvaka. Uz tā fona – mīlasstāsts starp cigarešu reklāmu darinātāju un jaunu aktrisi, ko izspēlē izcilais vācu aktieris Toms Šilings un Saksija Rozendāla.

Ērihs Kestners, kurš Latvijas auditorijai ir plašāk zināms ar savām bērnu grāmatām (Emīls un Berlīnes zēni, Divas Lotiņas, Punktiņa un Antons), ir viens no tiem, kas piedzīvojuši savu darbu dedzināšanu – autoram neraksturīgais romāns Fabians 1933. gadā kā pārlieku "nepiedienīgs" kalpojis par malku nacionālsociālistiski noskaņotu studentu ugunskurā Berlīnes Operas laukumā. Filma, kuras trauksmainajā montāžā iepīti arī dokumentāli kadri, bez īpašas kautrības aplūko Veimāras republikas pēdējo gadu naktsdzīvi un dekadenci, ideālus un sapņus.

Galvenais varonis, cigarešu firmas reklāmas tekstu autors Fabians, ir vērīgs un jūtīgs klejotājs ar dubultu identitāti – jaunā vīrieša dūmu ieskautā profesionālā dzīve mijas ar tikpat dūmakainiem, puskailu vai kailu ķermeņu piepildītiem kabarē. Naktslokālā sastaptā juriste un topošā aktrise Kornēlija (Saksija Rozendāla) Fabianam uz mirkli rada sapni par skaistāku un cēlāku dzīvi un arī skatītājam tiek piedāvāts svaiga gaisa malks. Diemžēl tīras jūtas laikā, kad pasaule jau otro reizi pāris desmitgažu laikā ir uz neprāta sliekšņa, ir grūti nosargājamas.

Pirms seansa – sastapšanās kino cienītāju lokā un Riga IFF pārstāvja Žulijena Nuhuma Kulibali ievadstāstījums.

Riga IFF ielūdz seansi papildina Rīgas Starptautiskā kino festivāla norisi, izrādot jaunākās un augstvērtīgākā mākslas kinofilmas no visas pasaules īsi pirms to nonākšanas repertuāros.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja