Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 21.-28.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Dzīves labākie gadi

@@@@

Režisors Klods Lelušs. Lomās Žans Luijs Trentiņāns, Anuka Emē u. c.

Šī filma ir viens no jēdzīgākajiem repertuāra piedāvājumiem. Tas ir nostalģisks un oriģināls veltījums gan Francijas kino klasikai – filmai Vīrietis un sieviete (1966) –, gan aktieriem Anukai Emē un Žanam Luijam Trentiņānam, kuru varoņi jaunajā filmā satiekas pēc pusgadsimta. Tas ir arī režijas klasiķa Kloda Leluša veltījums skarbajam laika ritumam un savai daiļradei (Lelušs ir gan Dzīves labāko gadu, gan Vīrieša un sievietes režisors). Filma Vīrietis un sieviete kinoteātrī Splendid Palace tiks izrādīta divos seansos 6. un 8. martā.

 

Proksima

@@@

Režisore Alise Vinokūra. Lomās Eva Grīna, Mets Dilons u. c.

Savdabīga, pārliecinoša Francijas un Vācijas sadarbībā tapusi psiholoģiska drāma par jaunu sievieti, kura trenējas lidojumam kosmosā. Šī iespēja viņai draud kļūt par garu un riskantu šķiršanos no meitiņas. Filmas scenāriste un režisore Alise Vinokūra ir sapulcinājusi lielisku aktieru ansambli. Darba centrālais nervs ir Eva Grīna, kura radījusi pārliecinošu tēla psiholoģisko zīmējumu un tikusi galā ar lomas fiziskajiem izaicinājumiem. Filma uzņemta reālā vidē, kurā tiek sagatavoti kosmonauti, – Krievijā un Kazahstānā. 

 

Virsnieks un spiegs

@@@@

Režisors Romāns Polaņskis. Lomās Žans Dižardēns, Luijs Garels u. c.

Pēc šīs Romāna Polaņska filmas iegūtajām divpadsmit nominācijām Francijas balvai Cēzars ir sacēlies pamatīgs tracis. Par spīti Venēcijas festivāla balvai, par spīti filmas tēmai – ksenofobijai –, Francijas kino nozares aktīvisti ir apsūdzējuši Francijas Kinoakadēmijas vadību dažādos grēkos un tendenciozitātē. Akadēmijas vadītāji ir atkāpušies, tomēr filma paliek. Tas ir atturīgi veidots klasisks vēstījums par Francijas tiesvedības skandālu – Alfreda Dreifusa lietu, kad nepatiesi tika notiesāts nevainīgs jauns ebreju izcelsmes virsnieks. 

 

Mežonīgās dabas balss

@@@

Režisors Kriss Sānderss. Lomās Harisons Fords, Dens Stīvenss, Omars Sī, Kārena Gilana, Bredlijs Vaitfords

Kas gan var būt skaistāks par draudzību, turklāt par cilvēka un dzīvnieka draudzību. Cilvēku spēlē klasiķis Harisons Fords, un dzīvnieks ir suns – Mežonīgās dabas balss ir filma visai ģimenei. Ar Holivudas vērienu veidotās un datorefektiem dāsni uzlabotās filmas darbība risinās zelta drudža laikā Aļaskā, kur sastopas divi vientuļnieki – sirms, vientuļš vīrs un suns. Mežonīgās dabas balss pamatā ir Džeka Londona 1903. gadā izdotais literārais darbs, kas kļuvis par stabilu pamatu jauna režisora Krisa Sāndersa debijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja