Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 7.-14.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Dvēseļu putenis

Režisors Dzintars Dreibergs. Lomās Oto Brantevics, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa u. c.

Finišējis sarežģīts projekts, kura pirmsākumi ir saistīti ar pamatīgiem skandāliem. Labā ziņa ir tā, ka filmas kvalitātes – režisora Dzintara Dreiberga, operatora Valda Celmiņa un pārējās komandas darbs – ir pārliecinošas. Milzīga veiksme ir Oto Brantevics galvenajā lomā: viņš ir 16 gadu vecs puika, kurš dodas karā un tiek ierauts iznīcības lokos. Izcilākajās epizodēs ir sasniegts eksistenciāls traģisms, cilvēka dzīvība tiek pretstatīta baigajam iznīcības ārprātam. Vienu no savām labākajām lomām filmā nospēlējis Mārtiņš Vilsons un Vilis Daudziņš.

 

Sāpes un slava

@@@@@

Režisors Pedro Almodovars. Lomās Penelope Krusa, Antonio Banderass u. c. 

Viens no labākajiem pēdējo gadu Pedro Almodovara darbiem. Ekstravagantais, pārmērības mīlošais režisors šogad atzīmēja 70. dzimšanas dienu, viņa filmas gadu gaitā ir mainījušās, gluži tāpat kā pats mākslinieks. Rotaļīgajam vieglumam, dullumam un provokācijām klāt nācis brieduma raisīts apcerīgums. Tomēr viņš nav zaudējis spēju ironizēt, tā ir arī šajā filmā, kuras galvenais varonis ir kinorežisors krīzē (Antonio Banderass). Bērnības atmiņas, pagātne un tagadne veido smeldzīgu un vitālu mozaīku, kādu spēj radīt tikai un vienīgi dižais Pedro.

 

Doktors Miegs

@@

Režisors Maiks Flanagans. Lomās Jūens Makgregors, Rebeka Fērgusone u. c.

Lai uzdrīkstētos uzņemt nosacītu šedevra – Stenlija Kubrika Mirdzuma (1980) – turpinājumu, ir jābūt milzu drosmei. Jaunās filmas galvenais varonis ir Mirdzuma puisītis Denijs – viņš ir izaudzis un piedzīvo krīzi (Jūens Makgregors). Denija bērnības traumas izraisītās problēmas palīdz mazināt jauna, ar īpašām spējām apveltīta meitene. Gan Mirdzuma, gan Doktora Miega pamatā ir Stīvena Kinga bestselleri. Tātad atgriešanās pagātnē notiek ar autora ziņu. Vai vajadzēja atgriezties? Tie, kuriem cieņā ir Kubrika stindzinošais Mirdzums, visdrīzāk kliegs – nē!

 

Lielā Kristapa filmu skates k/t Splendid Palace līdz 12.XI 

Kinoteātrī Splendid Palace ir iespējams noskatīties Latvijas kino gada esenci – filmas, kas tikušas līdz balvas Lielais Kristaps nominācijām. Jāredz, ja vēl kas nav redzēts, lai varētu pilnvērtīgi just līdzi Lielā Kristapa noslēguma ceremonijā, kas notiks 12. novembrī un tiks translēta LTV. Svētdien, 10. novembrī, plkst. 14 Splendid Palace Mazajā zālē notiks seanss, kas veltīts mūža balvas laureātam Varim Braslam (ieeja bez maksas). Vērts iepazīt arī jauno režisoru – bijušo studentu – darbus. Pirmā skate jau šovakar, 7. novembrī, plkst. 20. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja