Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Filma Modris uzsākusi cīņu par Oskaru

3. novembrī ar Eiropas kinoinstitūciju apvienības EFP atbalstītu seansu Losandželosā, Beverlihilzā, režisora Jura Kursieša spēlfilma Modris sāk sacensību par ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars kategorijā _Labākā ārzemju filma, _informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filmai Modris šis EFP seanss ir pirmais no sešiem, ko tā piedzīvos ASV Kinoakadēmijas balvas kontekstā. Režisors Juris Kursietis uz Losandželosu dodas decembra sākumā, lai piedalītos speciāli rīkotos seansos Akadēmijas biedriem un kinoindustrijas pārstāvjiem. Pēdējais filmas seanss plānots 14. decembrī, savukārt pirms Ziemassvētkiem ASV Kinoakadēmija pasludinās deviņu filmu "īso sarakstu", no kura pēc tam tiks izraudzītas piecas nominētās filmas. 

88. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2016. gada 28. februārī Losandželosā, nominantus paziņos 2016. gada 14. janvārī. Kategorijā Labākā ārzemju filma šogad pieteiktas filmas no 81 valsts un, lai šajā konkurencē izpelnītos kaut mazliet vairāk koncentrētas uzmanības, organizācija European Film Promotion rīko īpašus Eiropas filmu seansus, kas sākās jau 25. oktobrī ar Čehijas filmu Home Care. Pavisam šogad Oskara balvai izvirzītas filmas no 27 Eiropas valstīm, filmu seansi turpināsies līdz 8. novembrim un noslēgsies ar Lietuvas filmu Sangailes vasara, kas Rīgā nupat izrādīta festivāla Riga IFF ietvaros, un Zviedrijas filmu Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci, kas šajā festivālā tika izrādīta pagājušajā gadā.

Režisora Jura Kursieša filma Modris, kas saņēmusi balvas gan Latvijas, gan Eiropas kinofestivālos, joprojām turpina ceļu pa pasaules ekrāniem. Pašlaik tā piedalās Eiropas savienības delegācijas dienās, kas no 23. oktobra līdz 8. novembrim notiek Kaļiņingradā. Šāds festivāls notiek jau 11. reizi un Latvijas vēstniecības konsulārais dienests katru gadu rūpējas, lai tajā tiktu iekļauta vismaz viena jauna Latvijas filma.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja