Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kinoteātros izrādīs brāļu Almodovaru producēto krimināldrāmu Eņģelis

No 14. marta Latvijas kinoteātros demonstrēs režisora Luisa Ortegas (Luis Ortega) krimināldrāmu Eņģelis (El Angel), kas iedvesmojusies no argentīniešu bēdīgi slavenā laupītāja Karlosa Rovledo Puča (Carlos Robledo Puch) dzīves, informēja Kino Bize pārstāvis Māris Prombergs.

Tās producenti ir slavenais brāļu tandēms Pedro un Augustins Almodovari (Pedro, Augustín Almodóvar). Latvijas pirmizrāde gaidāma kinoteātrī Kino Bize 14. martā plkst. 20:30, bet no 15. marta tā tiks iekļauta arī Splendid Palace repertuārā. Filmai paredzēti arī vairāki īpašie seansi.

Filmas darbība norisinās 20. gs. 70. gadu Buenosairesā. Tās galvenais varonis ir 17 gadus jaunais Karloss ar neparastu androgīnu pievilcību un apšaubāmu aizraušanos. Lai gan Karlitoss ir gādīgu vecāku aprūpē, viņš ar savu skolasbiedru Ramonu ielaužas veikalos un bagātnieku villās ar mērķi tās izlaupīt. Abu jauniešu kriminālo karjeru caurvij allaž klātesoša latenta iekāre. Filma vēsta par Argentīnas skandalozāko noziedznieku, kurš šobrīd izcieš ilgāko ieslodzījumu valsts vēsturē par 11 slepkavībām un 17 laupīšanām. Rovledo Pučs joprojām tiek uzskatīts par nopietnu draudu sabiedrībai.

Lai gan pats Karloss Rovledo Pučs bija cerējis, ka filmu par viņu režisēs Kventins Tarantīno (Quentin Tarantino), bet viņu atainos Leonardi Di Kaprio (Leonardo di Caprio), šo darbu šoreiz uzņēmās argentīniešu režisors Luiss Ortega, un lomu izpilda aktieris Lorenso Ferro (Lorenzo Ferro). Šī ir Ortegas ceturtā pilnmetrāžas filma, un tās stilā jūtama spēcīga producentu Almodovaru ietekme. Kā zināms, Pedro Almodovars režisējis vairākas homoerotisma piesātinātas filmas. Taču sadarbībā ar brāli Augustinu viņš ievērojams kā producents godalgotajai kriminālkomēdijai Mežonīgie stāsti (Relatos Salvajes).

Filma tiek salīdzināta arī ar Martina Skorsēzes (Martin Scorsese) gangsterfilmu Labie puiši (Goodfellas) un pat ar Paolo Sorentīno (Paolo Sorentino) daiļradi. Lielā mērā tas ir pateicoties skaņu celiņam ar tā laika roka un popmūzikas hitiem spāņu valodā, kas paspilgtina varoņu bravūras pilno pasaules izjūtu. Taču arī precīzi un gaumīgi atainotā 20. gs. 70. gadu Buenosairesa, krāšņie interjeri un varoņu tērpi, kā arī detaļu pārpilnība ierindo šo filmu starp izteikti gaumīgu režisoru veikumiem.

Kino Bize pēc gaidāmās pirmizrādes piedāvās vairākus īpašus seansus. Kā pirmais no tiem paredzēts 17. martā, kad ievadvārdus teiks LKA Nacionālās Filmu skolas studente Paula Lozda. Paula ir darbojusies festivāla 2Annas ISFF filmu atlases komisijā, kā arī šogad absolvēs Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura programmu.

Filma 2018. gada Kannu kinofestivālā demonstrēta Īpašais skatiens (Un Certain Regard) sadaļā. Tā ieguvusi labākās filmas nomināciju Sansebastjanas starptautiskajā kinofestivālā, kā arī tika izvēlēta kā Argentīnas pieteikums Amerikas kinoakadēmijas apbalvojumam Oskars kategorijā Labākā filma svešvalodā

Filma tiks izrādīta spāņu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja