Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skatuve un ekrāns viņai ir gēnos. Kinoteātris Splendid Palace sāk jauno gadu ar Šarloti Gensbūru

Rīgas kinoteātris Splendid Palace piedāvā skatītājiem franču aktrises un režisores Šarlotes Gensbūras jaunākās filmas, kas līdz šim bijušas skatāmas tikai festivālos. Tie ir trīs atšķirīgi darbi, kas apliecina mākslinieces talanta daudzveidību – režisora Benuā Žako Suzanna Andlere/Suzanna Andler (2020), pašas Šarlotes Gensbūras uzņemtā dokumentālā filma Šarlote par Džeinu/Jane by Charlotte (2021) un režisora Gaspāra Noē Lux Æterna (2019)

Šarlote Gensbūra ir viena no mūsu laika izcilākajām aktrisēm, kurai skatuve un ekrāns ir gēnos. Viņas tēvs ir leģendārais franču dziesminieks Seržs Gensbūrs, viņas māte ir lieliskā angļu aktrise un dziedātāja Džeina Birkina. Šarlote jau 12 gadu vecumā uzstājās kopā ar savu tēvu un no pusaudzes gadiem sāka filmēties. Viņas kontā ir vairāk nekā 70 kinodarbu. Karjeras laikā Šarlote Gensbūra ir strādājusi ar spilgtiem autorkino režisoriem, viņa ir filmējusies vairākās Larsa fon Trīra filmās (Antikrists, Melanholija un Nimfomāne). Šarlote Gensbūra turpina darboties arī kā mūziķe.

No 2. janvāra kinoteātrī Splendid Palace ir skatāma franču režisora Benuā Žako psiholoģiskā drāma Suzanna Andlere. Filmas pamatā ir Margaritas Dirā luga, kas mēģina atklāt kādas turīgas sievietes iekšējos, labi maskētos kaislību dēmonus. Suzanna ir ārēji nosvērta būtne, kura ir apmierināta ar savu statusu, tomēr bagātības blaknes viņai sagādā ciešanas. Titullomas atveidotāja Šarlote Gensbūra šķiet sava vienmēr prombūtnē esošā vīra pamesta, kurai vienai jāspēj izvēlēties divu miljonu vērtā villa ģimenes vasaras atvaļinājumam. Taču viss ir daudz sarežģītāk - gan attiecībās ar vīru, gan kādu dzeltenās preses žurnālistu. Filmā piedalās vēl daži spēlētāji, taču būtībā tā ir vienas aktrises filma. Kamera virtuozi seko sievietes psiholoģiskajām peripetijām un meliem. 

Beatrise Dāla (no kreisās) un Šarlote Gensbūra režisora Gaspāra Noē filmā Lux Æterna. Publicitātes foto

No 7. janvāra kino repertuāru paspilgtinās franču režisora Gaspāra Noē drāma Lux Æterna. Filma līdzinās iekļūšanai kino veidošanas aizkulisēs. Tiek uzburta sajūta, ka skatītājs ir slepens novērotājs. Aktrises gatavojas lielbudžeta filmas uzņemšanai, filmēšanas laukumā tiek pārspriesta viņu privātā dzīve, pa telefonu tiek audzināti mājās atstātie bērni. Kas īsti režisē arvien biedējošākus notikumus filmēšanas paviljonā? Filmas fināls var likties šokējošs.

Šarlote Gensbūra (no kreisās) un viņas māte Džeina Birkina filmā Šarlote par Džeinu. Publicitātes foto

No 14. janvāra būs skatāma Šarlotes Gensbūras uzņemtā dokumentālā filma Šarlote par Džeinu. Filmas galvenā varone ir viņas mamma – izcilā aktrise un kultūras ikona Džeina Birkina. Sievietes pārrunā daudzas iepriekš noklusētās sāpīgās tēmas, kas skar viņu ģimeni un attiecības tajā. Šarlote izrāda patiesu sirsnību pret savu veselības problēmu novājināto māti, un tajā pašā laikā viņām ir daudz iemeslu turpināt baudīt dzīves mirkļus. Ditas Rietumas rakstu par šo filmu lasiet šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja