Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Riga IFF bērnu žūrija par labākajām filmām atzinusi Ziloņa smagumā un Trusēna brauciens pie spalvu karaļa

Izskanot pirmajam Starptautiskajam Rīgas kino festivālam (Riga IFF), bērnu un jauniešu žūrijas nosaukušas labākos no Ziemeļvalstu filmu programmā iekļautajiem kinodarbiem - Daniela Josefa Borgmana režisēto lenti _Ziloņa smagumā/The Weight of Elephants _un animācijas filmu Trusēna brauciens pie spalvu karaļa, kuras režisors ir Esbens Tofts Jakobsens, informēja Riga IFF pārstāvis Kaspars Beķeris.

Jauniešu žūrija ar pieciem dalībniekiem par programmas labāko kinodarbu diskusijas laikā atzina Dānijas, Zviedrijas Jaunzēlandes un Vācijas kopražojumā tapušo Daniela Josefa Borgmana režisēto filmu Ziloņa smagumā. Tā ir stāsts par desmitgadīgo Adrianu, kurš distancējas no reālās dzīves, iztēlojoties, ka viņš ir zemūdens valstības karalis. Žūrijas biedri - vidēji 13 gadus veci bērni - uzteica gan filmas stāstu, gan tehnisko izpildījumu, novērtējot filmu gan kā intriģējošu, gan meistarīgi izveidotu. Atzinīgas atsauksmes un otras favorītes statusu izpelnījās somu filma, Ulrikas Bengts veidotā vēsturiskā drāma Māceklis/The Disciple - stāsts par 13 gadus veco Karlu, kurš tiek atstāts pie izoletā salā esošas bākas durvīm. Šī Ulrikas Bengts drāma pērn tika izvirzīta Oskara nominācijai labākās ārzemju filmas kategorijā. Jauniešu žūrijas pozitīvākās atsauksmes saņēma spēcīgas autordrāmas, tostarp zīmīgā zviedru režisora Lūkasa Mudisona jaunākā filma Mēs esam labākās!/We are the best!. Tie ir kinodarbi, kuri atšķiras no ierastajā kino repertuārā piedāvātajām filmām.

Savukārt bērnu žūrija, kuru veidoja deviņi dalībnieki vecumā līdz 11 gadiem, par labāko bērnu programmas filmu atzina Zviedrijas un Dānijas kopražojumā tapušo animācijas filmu Trusēna brauciens pie spalvu karaļa, kuras režisors Esbens Tofts Jakobsens bija arī viens no Riga IFF viesiem un 7. decembrī pēc filmas seansa tikās ar skatītājiem. Trusēna brauciens pie spalvu karaļa vēsta par mazu zaķēnu Johanu, kurš grib atgūt savu māmiņu.

Jauno kinoekspertu favorītes bija arī igauņu un dāņu piedzīvojumu filmas Mazie izmeklētāji un Baltās dāmas noslēpums un Skrējiens pēc putniem.

Žūrijas dalībnieki tika izvēlēti konkursa kārtībā, izvērtējot iesūtītos pieteikumus. Lai pieteiktos jauniešu žūrijai, Riga IFF komandai bija jāiesūta zīmēta, rakstiska vai videoversija par savu mīļāko filmu, savukārt bērnu - programmas nosaukuma ilustrācija.

Riga IFF bērnu un jauniešu filmu programmā tika apkopotas nesenākās pilnmetrāžas un īsfilmas no Ziemeļvalstīm un Igaunijas, lai iepazīstinātu jaunākās paaudzes skatītājus ar augstvērtīgu Eiropas kino. 

Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja