Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izsludināta "Kinošoka – 2010" konkursa programma

Izdevīga vieta, kurā  arī Latvijas kinoprofesionāļiem parādīt savus jaunākos darbus ir ikgadējais, nu jau XIX Atklātais NVS, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kinofestivāls Kinošoks, kas notiek kurortpilsētā Anapā, šoreiz – no 12.līdz 19.septembrim. Galvenajai – pilnmetrāžas spēlfilmu konkursa skatei izvēlētas četrpadsmit filmas. Starp tām ir abu mūsu tuvāko kaimiņu - gan Lietuvas, gan Igaunijas kinematogrāfistu jauni darbi (Gita Lukša filma Ūdensvirpulis un Marko Rāta Sniega karaliene), taču nav nevienas Latvijas filmas.

Krieviju pārstāv Alekseja Fedorčenko Žubītes (filma, kas piedalās arī Venēcijas kinofestivāla konkursā) un Andreja Ešpaja Eliziums. Kā arī filmas no Tadžikijas (Patiesais dienvidus, rež. Nosirs Saidovs),  Azerbaidžānas (Lelles, rež. Čingizs Rasuladze), Baltkrievijas (Masakra, rež. Andrejs Kudiņenko), Armēnijas (Surena Babajana Neskaties spogulī), Kazastānas (Oipirmejs jeb Mani dārgie bērni, rež. Žanna Isabajeva), Uzbekistānas (Postscriptum, rež. Jalkins Tuičevs), Moldāvijas (Kāzas Besarābijā, rež. Napoleons Helmis), Kirgizstānas (Svet-ake, rež. Aktans Arims) un Ukrainas (Laime mana, rež. Sergejs Lozņica).

Žūrijā darbojas mākslinieks un producents Pāvels Kapļēvičs (priekšsēdētājs), Krievijas nacionālā kinofestivāla Kinotaurs programmu direktore Sitora Alijeva, aktieris un režisors Asanali Ašimovs, kinokritiķis Jurijs Gladiļščikovs, kinorežisori Oļegs Fialko un Vladimirs Hotiņenko.

Kinošokā notiek arī  īsfilmu skate Šoka robežas (konkursā 18 filmas) un dokumentālo, video un ciparu tehnoloģijās filmēto darbu programma Neformāts (konkursā – 9 filmas). Arī šajās programmās filmu no Latvijas nav (toties ir gan no Lietuvas, gan Igaunijas).

Tiesa, Jurģa Tūbeļa filma Pasažieri (producente Laima Freimane) ir iekļauta TV spēlfilmu konkursa programmā, savukār pati Laima Freimane strādās Neformāta žūrijā. Izbrīna vien fakts, ka mazbudžeta filma Pasažieri, kas 2009. gada novembra beigās tika parādīta tirdzniecības centrā Mols, pārstāv… televīzijas filmu žanru.

Pērn par Kinošoka galvenās balvas laureāti kļuva Igaunijas spēlfilma Rudens balle (režisors Veiko Eunapū).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja