Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kinotēka būs divreiz garāka

Raidījums Kinotēka sāk jauno sezonu ar divas reizes garāku raidījumu. Tas nozīmē - vairāk zvaigžņu, vairāk kino vēstures noslēpumu, vairāk Latvijas kino personību un vēl vairāk laba kino, portālam Diena.lv stāsta raidījuma veidotāji.

26 minūšu garumā Kinotēka būs skatāma no 12.janvāra - Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā ceturtdienās plkst. 19, kultūras raidījumu slejā ar atkārtojumu tās pašas dienas vakarā pirms pusnakts.

Raidījumam izveidojusies sava auditorija, kura kino novērtē kā labu izklaidi un aktuālo kultūru. Raidījums aktīvi reaģē uz jaunākajiem kino notikumiem, filmām un personībām, kā arī vizuāli piesātināti sniedz plašāku ieskatu kino pasaulē.

Kinotēkas režisore Linda Olte stāsta: „Raidījuma aktualitāti nosaka Latvijas kino repertuārs un kino notikumi, kas vienlaicīgi garantē arī publikas interesi. Liela daļa festivālu filmu Latvijas kinoteātros nav skatāmas, tomēr cenšamies savus skatītājus informēt par pasaules aktualitātēm un to arī turpināsim darīt.”

Kā norāda L.Olte, paplašinātais raidījuma formāts dos iespēju veidot jaunas raidījuma sadaļas. „Latvijas kino cilvēki būs aktuālāko personību, režisoru, aktieru, operatoru un producentu portretintervijas. Kino vēstures noslēpumos runāsim par notikumiem, kas ietekmējuši kino attīstību pasaulē. Veidosim arī plašāku raidījuma ciklu Filma, kas ietekmējusi dzīvi, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki runā par savu īpašo filmu. Jaunajā sezonā tiks veidotas arī plašākas Latvijas labāko kinokritiķu diskusijas par filmām un to fenomeniem,” ar jaunumiem iepazīstina L.Olte

Ceturtdien, 12.janvārī raidījumā Kinotēka kritiķu diskusijai par Deivida Finčera ilgi gaidīto filmu Meitene ar pūķa tetovējumu pievienosies kino kritiķe Dita Rietuma, kas šobrīd studē Ņujorkā. Režisore L.Olte jaunajā sižetu ciklā Latvijas kino cilvēki sarunāsies ar seriāla Eņģeļu māja režisoru Armandu Zvirbuli, savukārt par savu īpašo filmu stāsta pianists Vestards Šimkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja