Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Londonas grāmatu tirgū latviešus prezentēs kā introvertu nāciju

No 14. līdz 16. martam Latvija piedalīsies Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū (London Book Fair) ar nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu, kurā latvieši tiks prezentēti kā introvertu rakstnieku nācija, informēja pasākuma pārstāve Anete Konste.

Šis gads Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū Latvijai ir īpašs ar to, ka tirgus pēdējā dienā, 16. martā, Polija nodos Latvijai, Lietuvai un Igaunijai goda viesu titulu, ko svinīgā ceremonijā  pieņems visu Baltijas valstu vēstnieki. Par godu šim notikumam, jau šogad Londonā gaidāmi dažādi tematiski ieskaņas pasākumi, kurus Latvija saistīs ar īpaši Londonas grāmatu tirgum 2018. gadā veidoto kampaņu #iamintrovert (Es esmu introverts).

Atpazīstamības kampaņas radošā direktore Una Rozenbauma skaidro, ka ar šo kampaņu iecerēts uzsvērt latviešu autoru iekšējās pasaules bagātību, kurai pateicoties mūsu rakstnieki rada augstvērtīgus literāros darbus.

Kampanas ietvaros plānotas dažādas aktivitātes, piemēram, mākslinieka Reiņa Pētersona veidotā komiksu sērija par introverto latviešu rakstnieku, kā arī videostāsti par to, kā pasauli redz introverti. Videoklipos piedalīsies rakstnieki, kuri šogad Latvijas delegācijā dosies uz Londonas grāmatu tirgu. Kā pirmais publicētas prozaiķa Osvalda Zebra pārdomas par introvertiem, kurā autors uzsver: “Mēdz teikt, ka tie cilvēki [introverti] ir augstprātīgi, bet patiesībā varbūt viņi ir ļoti vērīgi un dziļprātīgi.”

“Pasaule ir ideāla vieta ekstravertiem cilvēkiem. Tādiem, kas prot uzsākt nepiespiestu sarunu ar svešinieku. Uzstāties publikas priekšā. Pateikt ko labu par sevi. Apskaut otru tāpat vien. Bet mēs tādi neesam. Latvietis jūtas ļoti apjucis, kad viņu skūpsta uz abiem vaigiem. Vai pēkšņi uzrunā sabiedriskajā transportā. Ja kāds izsaka latvietim komplimentu, viņš no kauna kļūst sarkanbaltsarkans. Latvija ir viena no introvertākajām valstīm pasaulē. Tādi, saprotams, ir arī mūsu rakstnieki. Un mēs esam lepni par to. Tāpēc ļausim runāt viņu grāmatām. Jo literatūra ir ideāla pasaule introvertiem cilvēkiem”, stāsta kampaņas #iamintrovert veidotāji.

2018. gadā, kad Baltijas valstis svinēs valstu simtgades, Latvija līdztekus Igaunijai un Lietuvai būs Londonas grāmatu tirgus goda viesu valstu statusā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja