Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV1 vairāku dokumentālo filmu televīzijas pirmizrādes

Lieldienām veltītajā programmā Latvijas Televīzijas 1. kanāla skatītājiem pirmoreiz būs iespēja redzēt režisores Līgas Gaisas talantīgo darbu Spēle ar beigām, izsekot noslēpumainā rakstnieka Paulu Koelju likteņa gaitām filmā Paulu Koelju. Mana dzīve, kā arī uzzināt emocionālus un zinātniskus atklājumus par svarīgo orgānu – sirdi, informēja LTV pārstāve Laura Brokāne.

Piektdien, 29. martā, plkst. 15.05 televīzijas skatītāji pirmoreiz varēs novērtēt režisores Līgas Gaisas talantīgo veikumu – dokumentālo filmu Spēle ar beigām. Aizkustinošās filmas varoņi ir neārstējamas slimības – multiplās sklerozes – slimnieki, kuri iestudē Semjuela Beketa lugu Beigu spēle un šajā procesā rod cerību jaunas dzīves sākumam. Filmas pirmizrāde notika 2011. gada kinofestivālā Arsenāls, kur žūrija Interfilm tai piešķīra balvu kā labākajai Baltijas dokumentālajai filmai.

Lasītāju apbrīnotā, noslēpumainā rakstnieka Paulu Koelju dzīves gaitas atklāsies dokumentālajā filmā Paulu Koelju. Mana dzīve, kuru LTV1 rādīs piektdien plkst. 18.30. Filma dos iespēju ieraudzīt ne tikai slavas gaismā nonākušu brazīliešu rakstnieku uz Kannu sarkanā paklāja, bet arī katoļu garā audzinātu dumpinieku, kurš cīnījies par Brazīlijas neatkarību, nonācis cietumā, bet 1988. gadā, dodoties svētceļojumā, pilnībā mainījis savu dzīvi.

Jaunus mūsdienu zinātnes atklājumus un emocionālus stāstus par vienu no svarīgākajiem cilvēka orgāniem – sirdi – varēs uzzināt dokumentālajās filmās Sirdis un prāti, kuru demonstrēs piektdien plkst. 19.30, un Sirdspuksti, kas gaidāma sestdien, 30. martā, plkst. 12.35.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja