Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Notiks LKA režijas maģistru diplomdarbu skate

4. februārī plkst. 20 kinoteātrī _Splendid Palace _būs skatāmas Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) j__auno režisoru diplomdarbu īsfilmas. Tās februārī un martā tiks izrādītas arī Kaņepes Kultūras centrā, Kinomuzejā un Teātra bārā.

"Šī kursa studenti ir saņēmuši augstvērtīgu profesionālo treniņu un katrs no tiem ir spējis izveidot savu neatkārtojamu, personisku rokrakstu," saka kursa vadītājs režisors Gatis Šmits. "Piecas dažādas filmas no pieciem daudzsološiem talantiem," - tā kursa piedāvājumu vērtē Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, kurš ar režisoriem strādājis divus semestrus.

Filmu programmā:

Augstāk par zemi (27 min.) Režisors Jānis Ābele. Jaunieši Jēkabs, Linda un Rihards bauda romantkisku, bohēmas pilnu pavasari. Rīgā plaukst ābeles un nenovēršami tuvojas karš.

Mans kauss plūst pāri malām (24 min.) Režisore Marta Herca. Roberts dzīvo svētā dzīvi. Viņš nežēlo sevi darbā un nesavtīgi kalpo cilvēkiem. Roberta dzīves drošo pamatu satricina Bībeles grupas dalībniece Laila.

Skrūvgriezis (21 min.) Režisors Jurijs Skorobogatovs. Darbmācības skolotājs, apdrošināšanas krāpnieki, valūtas maiņas punkta darbinieki un kabatzagļi iesaistās cīņā uz dzīvību un nāvi par somu ar grūti konvertējamu valūtu.

Papa (25 min.) Režisors Valērijs Oļehno. No cietuma atgriezies tēvs cenšas atjaunot attiecības ar savu dēlu. Labie nodomi saduras ar negaidītiem šķēršļiem. Tēvs un dēls kopā pavada neaizmirstamu dienu, kas vienam no viņiem var izrādīsies pēdējā.

Regīna (24 min.) Režisore: Madara Didrihsone. Teorētiskās fizikas profesors saduras ar neatrisināmu problēmu - savām pirmajām attiecībām ar reālu sievieti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja