Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Oskaru ceremonijā triumfs filmai Mākslinieks

Naktī no 26. uz 27. februāri pēc Latvijas laika Losandželosā, slavenajā Kodak kinoteātrī, tika pasniegtas 84. ikgadējās ASV Kinoakadēmijas Oskars balvas. Tajā absolūti triumfēja un galvenajā nominācijā par Labāko filmu tika nosaukta mēmā kinolente Mākslinieks.

Kategorijā Labākais režisors uzvaras laurus plūca Mišels Hazanavičs par darbu filmā Mākslinieks (The Artist). Par Labāko aktieri atzina Žanu Dižardēnu tāpat par lomu filmā Mākslinieks (The Artist), savukārt Labākās aktrises balvu ieguva Merila Strīpa filmā Dzelzs lēdija (The Iron Lady), kurai šī bija jau 17. Oskara nominācija savā aktrises karjerā. Oskaru par Labāko oriģinālo scenāriju ieguva Vudijs Alens par filmu Pusnakts Parīzē (A Midnight in Paris), bet Labākais adaptētais scenārijs tika piešķirts Aleksandram Peinam par kinolenti Pēcnācēji (The Descendants). Nominācijā Labākais otrā plāna aktieris Oskaru saņēma Kristofers Plammers (Christopher Plummer) filmā Iesācēji (Beginners), kurš līdz ar to kļuva par vecāko aktieri Kinoakadēmijas vēsturē, kas saņēma Oskara balvu. Šajā pašā kategorijā dāmām uzvarēja Oktāvija Spensera (Octavia Spencer) par lomu kinofilmā Kalpone (The Help). Savukārt par Labāko ārzemju filmu tika nosaukta Irānas drāma Šķiršanās (A Separation). Kategorijā Labākā animētā filma uzvarēja Gora Verbinski Rango

Savukārt Martina Skorsēzes filma Hugo, kas tika nominēta visvairāk - 11 - kategorijās, kopumā saņēma piecas balvas.

Pagājušā gada ceremonijā par Labāko filmu tika nosaukta Karaļa runa (The King’s Speech), kuras galvenās lomas atveidotājs, britu aktieris Kolins Fērts (Colin Firth) ieguva statueti par Labāko aktiera darbu. Savukārt filmas režisors Toms Hūpers (Tom Hooper) tika atzīts par Labāko režisoru. Kategorijā Labākā aktrise Oskars tika pasniegts Natālijai Portmanei (Natalie Portman) par lomu psiholoģiskajā drāmā Melnais gulbis (Black Swan).

Pilnu uzvarētāju sarakstu meklējiet www.oscars.go.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja