Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Portugālē pirmizrādi piedzīvos Nila Skapāna animācijas filma Spoku stunda

12. jūlijā Portugālē, festivālā Curtas Vila do Conde savu starptautisko pirmizrādi piedzīvos Nila Skapāna radītā animācijas filma _Spoku stunda, _informēja filmu studijas Lokomotīve pārstāve Zanda Dūdiņa.

Festivāls Curtas Vila do Conde ir viens no nozīmīgākajiem kultūras un kino notikumiem Portugālē, un Vila du Kondes pilsētā notiek jau 22. reizi. Krāsainā, plastilīna tehnikā veidotā Nila Skapāna filma festivāla konkursa programmā Curtinhas tiek izrādīta pašiem mazākajiem skatītājiem līdz ar 10 animācijas filmām no Francijas, Horvātijas, Beļģijas, Vācijas, Igaunijas, Japānas un Itālijas.

"Kuram tad spoki nepatīk! Šis ir labsirdīgais spociņš, tas reizēm mēģina izlikties baiss, taču patiesībā ir ļoti draudzīgs un pārsteigumiem pilns," tā par to, kādēļ spoku sev par draugu vēlētos katrs bērns, saka režisors Nils Skapāns.

Curtas Vila do Conde piedāvā arī īsfilmu, eksperimentālo filmu un mūzikas klipu programmas, savukārt paralēli bērnu filmu programmai tiek organizētas dažādas meistarklases, veicinot bērnu interesi par filmu veidošanu un skolojot tos par uzticamiem kino skatītājiem. Šogad pasaules čempionātam par godu festivāls sagatavojis īpašu futbolam veltītu programmu, tiek demonstrēta arī itāļu kino lielmeistara Mikelandželo Antonioni spēlfilmu skate.

Spoku stunda pēc dalības Curtas Vila do Conde festivālā turpinās savu ceļu uz animācijas filmu festivāliem Itālijā, Šveicē, Norvēģijā un citur.

Tikmēr Nils Skapāns un viņa radošā komanda jau gatavo filmu par planētu Marss un tās iemītniekiem. Tā būs trešā režisora animācijas filma, kas tapusi studijas Lokomotīve paspārnē, pateicoties Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzfinansējumam. 2013. gadā pabeigtā animācijas filma Kaķis maisā bija pirmais Nila Skapāna sadarbības projekts ar studiju Lokomotīve. Krāšņais un aizkustinošais stāsts par atbildību un draudzību turpina iepriecināt pašus mazākos skatītājus visā pasaulē, filmas dalība festivālos mērojama jau divos desmitos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja