Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rīgas Starptautisko kino festivālu sagaidīs ar Kino skrējienu

Sestdien, 29. novembrī, plkst. 12 pie kinoteātra Splendid Palace interesenti aicināti pulcēties uz Kino skrējienu, lai atbilstošā noskaņā sagaidītu Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), informēja festivāla pārstāvis Kaspars Beķeris. Kino skrējiena maršrutā plānots apskatīt slavenu filmu uzņemšanas vietas Rīgas centrā kopā ar filmu aktieriem un režisoriem.

"Pēdējo gadu lielākajam un aizraujošākajam kinomaratonam jāsagatavojas laicīgi – tik plaša jaunāko un aktuālāko latviešu un Eiropas filmu programma, kā no 2. līdz 12. decembrī, no kino skatītāja prasa zināmu izturību. Tieši tādēļ ir pat simboliski, ka Rīgas Starptautisko kino festivālu sagaidām ar vēl kādu, uz izturību un kino izpēti vērstu aizraujošu aktivitāti – Kino skrējienu," saka Riga IFF direktore Sonora Broka.

Maršrutu pamatā ir Rīgas Kino muzeja izstrādātā digitālā kino karte un skrējiens piedāvās iziet Vecrīgas un Dailes takas. Dalībniekiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotu distanci: skrējējiem septiņu kilometru aplis (Dailes teātris, Krāsotāju iela, Merķeļa iela), aktīvajiem gājējiem un nūjotājiem piecu kilometru aplis (Ģertrūdes baznīca, Tērbatas iela), savukārt pastaigas grupai būs iespēja nesteidzīgā solī veikt apmēram trīs kilometrus garu distanci.

Visi maršruti piedāvās ne vien izkustēšanos profesionālu treneru vadībā, bet arī iespēju uzzināt interesantus faktus par filmu uzņemšanas vietām un klātienē satikties ar Latvijas jaunāko filmu aktieriem. Savu dalību sportiskajā kino pasākumā jau apstiprinājuši filmas Izlaiduma gads režisors Andris Gauja un aktieri, tāpat būs iespēja satikt arī Jāņa Norda veidotās filmas Mammu, es tevi mīlu filmēšanas grupas dalībniekus. Turklāt pēc skrējiena, pie tējas tases būs iespēja uzdot jautājumus arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla organizatoriem un satikt digitālās kino kartes veidotājus no Rīgas Kino muzeja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja