Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šonedēļ sāksies ikgadējie Prozas lasījumi

No 4. līdz 8. decembrim norisināsies literatūras festivāls Prozas lasījumi. Kā katru gadu, tas pulcēs gan Latvijā zināmus dažādu paaudžu rakstniekus, gan jaunos autorus un ārzemju viesus, iepazīstinot ar nesen tapušiem un vēl nepublicētiem prozas darbiem un tulkojumiem.

Kā ierasts, festivālā tiks rīkoti publiski lasījumi, darbu autoriem iejūtoties izpildītāju lomā un gūstot pirmos nepastarpinātos iespaidus no klausītāju puses. Katru priekšnesumu vērtēs gan nozares profesionāļu, gan alternatīvā žūrija, veiksmīgāko jaundarbu autoriem festivāla noslēgumā piešķirot balvas.

Paralēli pasākumiem galvaspilsētā jau ceturto gadu Prozas lasījumi notiks arī Ventspilī, dodot iespēju reģionālā konkursa laureātiem lasīt savus darbus arī Rīgā. Lasījumi norisināsies 30. novembrī Ventspilī.

Ikgadējā literatūras festivāla ieskaņas vakars notiks otrdien, 3. decembrī plkst. 18 Andreja Upīša memoriālajā dzīvoklī. Tieši tur dzima agrīnie Prozas lasījumi, kuros, gadiem ejot, piedalījās kupls autoru loks: Zigmunds Skujiņš, Alberts Bels, Miervaldis Birze un daudzi citi. Šoreiz ar saviem īsprozas darbiem uzstāsies pieci jaunie autori: Jānis Timošenko, Rolands Virks, Edīte Paule, Agnese Gusarova un Jānis Valks.

Turpinot festivāla ieskaņas pasākumu programmu, izdevniecība Dienas Grāmata sadarbībā ar Kanādas vēstniecību Latvijā aicina uz tikšanos ar rakstnieku Maiklu Mirollu viņa romāna Berlīne latviskā izdevuma atvēršanas svētkos otrdien, 3. decembrī plkst. 18 Dienas ēkā Mūkusalas ielā 15. Rakstnieks festivālā viesojas arī kā izdevējs - viņš vada grāmatu apgādu Guernica Editions, kas Kanādā izdevis Edvīna Raupa dzejas izlasi un Noras Ikstenas stāstu krājumu Dzīves stāsti.

Šogad līdzās Prozas lasījumu konkursam notiks arī vairāki festivāla viesu pasākumi. Ar pilnu festivāla Prozas lasījumi programmu un dalībniekiem var iepazīties mājas lapā www.prozaslasijumi.lv.

Kopš idejas pirmsākumiem 1995. gadā festivāls Prozas lasījumi laika gaitā kļuvis par radošu tikšanās vietu autoriem un lasītājiem, kā arī nozīmīgu atskaites punktu pašmāju rakstniecībā, ļaujot apzināties nozares nepārtrauktu attīstību un aktualitāti Latvijas kultūrtelpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja